Spitalele buzoiene se pregătesc pentru valul 4 al pandemiei

Astăzi au fost evaluate capacitățile de preluare a pacienților precum și nevoile fiecărei unități sanitare în parte, urmând ca acestea să fie rezolvate până pe 15 septembrie.

 

Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Buzău este la acest moment de 0,01 la mie, cu doar trei cazuri noi în ultimele două săptămâni. Deși aceste date par optimiste, riscul unui nou val de îmbolnăviri nu este exclus, mai ales că rata de imunizare prin vaccinare nu este la un nivel suficient de ridicat încât să confere protecție în comunitate, iar tulpina indiană a virusului își face simțită deja prezența și se dovedește extrem de contagioasă.

Pentru a nu mai fi prinși nepregătiți în cazul unui eventual val patru al pandemiei, astăzi a avut loc, la Prefectura Buzău, o întâlnire de lucru la care au participat managerii Spitalului Județean de Urgență, Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Spitalului de Boli Cronice din Smeeni și Spitalului Orășenesc Nehoiu. La întâlnirea cu prefectul Silviu Iordache au fost prezenți și reprezentanți ai spitalului CFR și ai Direcției de Sănătate Publică. Scopul întâlnirii a fost stabilirea capacității de preluare a pacienților infectați cu coronavirus de către unitățile sanitare buzoiene, în eventualitatea unui nou val de îmbolnăviri, precum și a nevoilor urgente a acestor spitale pentru îmbunătățirea capacității de acordare a îngrijirilor medicale pacienților.

 

În urma discuțiilor s-au stabilit o serie de măsuri care urmează a fi duse la îndeplinire până pe 15 septembrie, sub directa supraveghere a Instituției Prefectului.

S-a decis, astfel, că la spitalul din Râmnicu Sărat se va extinde rețeaua de oxigen în mai multe saloane, iar pentru buna funcționare a secției ATI  se vor face eforturi pentru identificarea și angajarea de medici.

În același timp, la Spitalul CFR se urmărește creșterea capacității de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare, iar spitalul din Smeeni, în perioada care urmează a fi dotat cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10 litri pe minut.

Nu în ultimul rând, la spitalul din Nehoiu se urmărește proiectarea și execuția unei instalații de oxigen pentru secția de Terapie Intensivă, precum și repararea liftului defect, în vederea realizării unor circuite separate pentru pacienții Covid și nonCovid.

 


Adaugati un comentariu


 

*