SJU Buzău suspendă programul de vizite, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid

Decizia intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie, iar vizitele aparținătorilor vor fi suspendate până când situația epidemiologică va deveni una mai favorabilă.

 

O nouă dovadă că efectele valului 4 al pandemiei se fac din ce în ce mai simțite și la nivelul județului Buzău o constituie decizia luată astăzi, de conducerea Spitalului Județean de Urgență de a suspenda programul de vizite ale aparținătorilor. Aceasta va intra în vigoare începând de miercuri, 1 septembrie, și se datorează creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 la nivelul județului. Astfel, pacienții internați în secțiile spitalului nu vor mai putea primi vizite începând cu data respectivă, măsura fiind luată în primul rând pentru a-i proteja pe ei și a preveni apariția unor focare în spital, așa cum s-a întâmplat în valurile anterioare ale pandemiei.

Excepție vor face doar pacienții cu COVID-19 internați în stare gravă la Terapie Intensivă, în cazul cărora se vor aplica prevederile unui ordin emis în cursul lunii aprilie, privind managementul în caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus. Astfel, pacienții în stare gravă pot fi vizitați de un singur aparținător, după obținerea în prealabil a avizului medicului curant si al celui din partea conducerii spitalului.

Măsura de suspendare programului de vizite va rămâne în vigoare până la momentul  în care situația epidemiologică la nivelul județului se va îmbunătăți, însă la acest moment, ne aflăm pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de cazuri noi confirmate.

Tot din cauza creșterii numărului de cazuri confirmate, conducerea SJU a solicitat Direcției de Sănătate Publică dublarea numărului de paturi la ATI pentru pacienții cu COVID-19. Solicitarea a fost aprobată, iar astfel, numărul de paturi ATI destinate acestor pacienți a crescut de la 4 la 8. Totodată, a fost crescut și numărul de paturi de la Secția de Boli Infecțioase, care dispune acum de 30 de paturi față de cele 20 existente până acum, la care se adaugă alte 6 paturi pentru copii.

 

La acest moment, în secția de Boli Infecțioase a SJU Buzău se află internați 18 pacienți confirmați cu COVID-19, în timp ce în secția ATI a aceluiași spital mai sunt internați 3 pacienți. Ultima informare transmisă de autorități arată că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2, cu vârste între 2 și 77 de ani. Dintre cele 8 persoane confirmate, două sunt din Buzău iar câte un caz din Săpoca, Grebănu, Viperești și Săgeata. Acestora li se mai adaugă doi pacienți, unul din București și altul din Galați, care au fost testați și confirmați în județul Buzău. Din cele 8 persoane nou confirmate, 5 sunt nevaccinate. Totodată, a fost anunțat și un nou caz de deces al unei paciente de 74 de ani, care fusese confirmată cu Covid-19. Inițial, aceasta fusese internată la Secția de Boli Infecto-contagioase a spitalului din Râmnicu Sărat, la jumătatea lunii august, fiind ulterior transferată la secția ATI, unde a decedat în cursul zilei de ieri. De menționat faptul că, la momentul confirmării, pacienta suferea și de mai multe alte afecțiuni.

La Spitalul Municipal Rm. Sărat sunt ocupate 15 din cele 57 de paturi destinate îngijirii pacienților infectați. În secția Pediatrie a uității medicale sunt internați cei opt copii de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Buzău, iar starea lor este una bună. De la începutul lunii și până astăzi au fost diagnosticați mai mulți copii cu SARS-CoV-2, având vârste cuprinse între 0 și 17 ani. Ultima confirmare a fost înregistrată în ultimele 24 de ore, la un bebeluș de doi ani.

La nivelul județului, numărul total de îmbolnăviri de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 12.732 de cazuri, 12.198 fiind declarați vindecați, iar 440 decedând. Totodată, la acest moment se află în carantină pe raza județului 765 de persoane, în timp ce alte 48 sunt în izolare la domiciliu. În ultimele două săptămâni, în județ au fost confirmate 78 de cazuri noi, ajungându-se astfel a o incidență de 0,17 la mie.

 


Adaugati un comentariu


 

*