Două focare de infecție în Spitalul Județean. Municipiul Buzău și alte cinci localități din județ, în scenariul roșu

13 aprilie 2021 | 0 comentarii |

Deocamdată nu s-a instituit carantină în zonele afectate, dar în funcție de evoluția epidemiologică se vor lua măsurile ce se impun, anunță Centrul Județean de Conducere a Intervenției.   

 

Buzăul, la fel ca întreaga țară, abia mai face față valului de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Rata de infectare la nivelul județului este de 1,86 la 1000 de locuitori, dar municipiul Buzău, orașul Pătârlagele și patru comune sunt în scenariul roșu, în timp ce alte 23 de localități în care rata de infectare este între 1,5 și 2,99 la mia de locuitori sunt în scenariul galben.

Cea mai mare rată de infecție înregistrează comunele Chiliile și Tisău – 4,12 la mie, Municipiul Buzău înregistrează 3,01 la mie, orașul Pătârlagele are o incidență de 3,12 la 1000, comuna Pietroasele are 3,20 la mie, iar la Gherăseni s-a ajuns la 3,99 la 100 de locuitori.

În toate aceste localități s-au instituit, pentru următoarele 14 zile, măsurile și regulile sanitare specifice scenariului în care acestea se încadrează, dar deocamdată nu s-a instituit carantinarea zonală, urmând ca în funcție de situația epidemiologică din zonă, să se inițieze măsurile ce se impun, transmite DSP Buzău.

 

Pacient COVID- ATI, SJU Buzau

Tot astăzi, în secțiile Cardiologie și Neurologie din Spitalul Județean de Urgență au fost declarate focare de infecție, după  ce au fost confirmate 4, respectiv 5 persoane infectate cu noul coronavirus.

În ambele secții s-a dispus aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminal, izolarea persoanelor confirmate cu COVID-19, testarea personalului și a pacienților și intensificarea măsurilor de  curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire a SARS- CoV-2.

Astăzi la prânz, în SJU Buzău erau ocupate toate cele 14 paturi ATI destinate pacineților COVID, iar 5 dintre ei erau în stare foarte gravă și intubați.

Nici în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat situația nu este mai puțin gravă, 3 paturi de la ATI erau libere, după decesul unor pacienți, dar vor fi ocupate rapid, în orele următoare, întrucât în continuare sunt mulți bolnavi în stare gravă.

 

Potrivit datelor raportate de Direcția de Sănătate Publică, 46 de noi cazuri, ale unor buzoieni cu vârste între 13 și 90 de ani, au fost confirmate în ultimele 24 de ore cu noul coronavirus, în urma testării PCR (5 la SJU Buzău, 1 la Rm Sărat, 1 la DGASPC, 11 în cadrul anchetelor epidemiologice, 5 în laboratoare private), iar la alți 23 virusul a fost confirmat în urma testării rapide.

Doi dintre pacienții infectați în ultima lună, care erau internați la spitalul-support COVID Rm. Sărat, au decedat în ultimele 24 de ore. Aceștia sunt o femeie de 91 de ani din Odăile și un bărbat de 81 de ani din Siriu, iar pe fondul  comorbidităților de care sufereau și a vârstei înaintate, starea lor s-a agravat progresiv și medicii nu i-au mai putut ajuta.

Județul Buzău a ajuns astfel la 11.604 de persoane infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, din care 10.388 s-au vindecat, iar 339 au decedat.

 


Adaugati un comentariu


 

*