Crește numărul infectărilor cu noul coronavirus

25 august 2021 | 0 comentarii |

Incidența în județul Buzău a ajuns la 0,10 la mia de locuitori, față de 0,07 cât a fost în ultimele zile, în ultimele 14 zile fiind confirmate 46 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2.

 

Dacă mai avea cineva vreo îndoială că valul patru al pandemiei a pus stăpânire și pe România, datele comunicate zilnic, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) spulberă această speranță. O spun specialiștii și o arată numărul zilnic în creștere al cazurilor de coronavirus confirmate cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au raportat 849 de cazuri noi de infectare cu noul virus, în urma efectuării a 37.000 de teste (15.547 de teste RT-PCR și 21.451 de teste rapide antigenice). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 143 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în Bucureşti – 154 şi în judeţele Cluj şi Timiş – câte 49.

În unităţile sanitare de profil sunt internate 1.564 de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 212 sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Au fost raportate, de asemenea, 14 decese ale unor persoane infectate anterior cu SARS-CoV-2, din care 11 s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, un pacient nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru alţi doi nu au fost raportate până în prezent.

 

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0,74 şi Bucureşti – 0,58.

La Buzău, astăzi au fost raportate 9 noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 261 de teste.  Pacienții nou confirmați au între 22 și 70 de ani și doar unul este vaccinat anti-COVID. Cele mai multe confirmări în ultimele 24 de ore, sunt în municipiul Buzău (5 cazuri), alți 2 bolnavi sunt din Bălăceanu și câte unul din Rm. Sărat și Scutelnici. La Terapie Intensivă sunt 5 pacienți (2 la SJU Buzău și 3 la Rm Sărat), iar rata de infectare a ajuns la 0,10 la mia de locuitori, după câteva zile de stagnare la 0,07 la mie. Cea mai mare incidență raportat la numărul de locuitori este la Bălăceanu – 1,30 la mie.

În ultimele 14 zile, la nivelul județului au fost confirmate 46 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care cele mai multe – 15 sunt în municipiul Buzău, urmat de municpiul Rm Sărat cu 5 cazuri, și Vernești și Vadu Pașii cu câte 4 cazuri.

 

Încep să devină neîncăpătoare și  spitalele, astfel că încep să se redeschidă secțiile modulare de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a anunţat că începând de astăzi s-a redeschis Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, amplasat pe Stadionul CFR din municipiu şi care funcţionează ca secţie externă de Boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, asigurând asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în contextul creşterii constante a numărului de cazuri şi a numărului de persoane care necesită spitalizare. Medicii spun că în spitale ajung persoane din ce în ce mai tinere și chiar copii, cu peste 50% din capacitatea pulmonară afectată, cei mai mulți nevaccinați și cu comorbidități.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că spitalele sunt pregătite să facă față valului 4 al pandemiei, dar îndeamnă ca populația să se vaccinze, cât timp nu este prea târziu, pentru a se putea „limita efectele asupra sistemului sanitar” și a se evita decesele.

Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, 94,7% din decesele înregistrate în săptămâna 16-22 august au fost la persoane nevaccinate, iar 4% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. De asemenea, 80,4% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul deceselor ca urmare a bolii COVID-19 a fost înregistrat la personal medical, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

 


Adaugati un comentariu


 

*