Consiliul Judetean Buzau cumpara terenul pentru parcarea noii maternitati

In sedinta de astazi s-a aprobat demararea procedurii de achizitie, insa consilierii au evitat sa faca parte din comisia de negociere.

 

Consiliul Judetean buzauProiectul de hotarare respins in ultima sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Buzau, referitor la achizitia unei suprafete de 500 de metri partati pe care ar urma sa fie amanajata o parcare pentru noua matenitate, a fost in cele din urma aprobat in sedinta de astazi, insa nu fara a isca discutii aprinse. Terenul situat pe strada Victoriei din municipiu se afla chiar in imediata vecinatate a sediului noii maternitati, iar proprietarul sau l-a scos la vanzare. Cel mai interesat de achizitionarea acestuia este Consiliul Judetean, intrucat terenul respectiv constituie spatiul ideal pentru amenajarea unei parcari, care ar inlesni si accesul ambulantelor catre unitatea medicala. In proiectul initial nu fusese prevazuta o astfel de parcare, motiv pentru care accesul ambulantelor constituia o problema, in situatia in care strada este destul da ingusta, iar alta cale de acces catre maternitate nu exista. Odata scos la vanzare terenul din vecinatate, autoritatile administratiei locale au intrezarit oportunitatea rezolvarii problemei parcarii, asa ca in Consiliul Judetean a fost supus la vot un proiect de hotarare privind achizitia respectivei suprefete. Cum spuneam, proiectul a fost respins initial, in sedinta extraordinara de la inceputul acestei luni, neintrunind majoritatea necesara, intrucat consilierii fostului PD-L s-au opus,  cei ai PP-DD s-au abtinut, iar de la sedinta au lipsit si cativa consilieri ai actualei Puteri de la guvernare. Intrucat proiectul avea nevoie de doua treimi din voturile celor prezenti, a fost reinclus pe ordinea de zi a sedintei de azi.

 

noua maternitateIntrucat in sala au fost prezenti mai multi consilieri decat la sedinta precedenta, proiectul a fost aprobat de aceasta data, cu toate ca reprezentantii PD-L si-au mentinut pozitia si au votat impotriva. Argumentul invocat de consilierul Raul Florescu, liderul consilierilor  fosti PD-L (actuali PNL), a fost acela ca achizitia terenului este o oportunitate ivita ulterior construirii noii maternitati, iar unitatea medicala ar fi putut functiona si fara aceasta parcare, din moment ce, la momentul respectiv, a primit toate avizele necesare si chiar a fost inaugurata. Prin urmare, consilierii acestei formatiuni politice nu considera neaparat necesara achizitia respectiva si au votat impotriva. Proiectul a intrunit totusi majoritatea necesara, asa ca urmatorul pas a fost desemnarea consilierilor care sa faca parte din comisia de negociere. In acest punct au aparut noi discutii, mai multi dintre consilierii nominalizati refuzand sa faca parte din aceasta comisie, invocand diferite pretexte. In cele din urma, consilierii Gheorghe Bodea din partea PSD si Dorin Badulescu de la PNL  au fost de acord sa faca parte din respectiva comisie.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

La finalul sedintei, presedintele interimar al Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu a declarat ca in scurt timp vor fi demarate procedurile de negociere cu proprietarul terenului respectiv, iar suprafata va fi achizitionata in cazul in care se va ajunge la o intelegere. El recunoaste ca aceasta este o oportunitate aparuta ulterior construirii obiectivului medical, dar care nu trebuie ratata, deoarece rezolva o problema care nu a fost luata in calcul in proiectul initial.

In ceea ce priveste data la care va fi deschisa noua maternitate, Neagu a declarat ca s-a saturat sa ii tot fie pusa aceeasi intrebare, dar a precizar ca acest lucru se va intampla dupa ce se va finaliza procedura de achizitie a echipamentelor care mai sunt necesare. Petre Emanoil Neagu a precizat ca procedura a intrat in faza finala, insa nu a mai dat un termen la care noua maternitate ar putea deveni functionala, ca in urma cu cateva luni cand dadea sigurari ca acest lucru s-ar putea intampla la jumatatea verii.

Tot in sedinta de astazi s-a votat si proiectul referitor la prima rectificare a bugetului Spitalului Judetean pe anul 2015, prin aceasta hotarare, suma alocata unitatii madicale fiind majorata cu 16.000 de lei, astfel ca bugetul spitalului este acum de 84,573 de milioane de lei.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*