Consiliul Judetean Buzau, laureat la Gala Premiilor de Excelenta

28 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Institutia buzoiana a fost premiata pentru Excelenta in Administratie, pentru implementarea unui proiect informatic ce permite eficientizarea serviciilor publice.

 

premiu de excelentaDespre bolile din administratia locala si centrala s-ar putea vorbi mult. Exista insa si lucruri bune care, daca s-ar multiplica ar insanatosi cu siguranta acest sector de activitate din Romania.

Si, cum lucrurile bune care se intampla sunt, de regula, rasplatite, pentru a fi stimulate si altele de acelasi fel, la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor de Excelenta in Administratie, care a avut loc, la Poiana Brasov, pe 22 octombrie, s-au oferit premii celor care le-au realizat in acest an. Evenimentul este organizat anual si este dedicat in exclusivitate administratiei publice centrale si locale din Romania, specialistilor, autoritatilor si profesionistilor din domeniu.

In cadrul Galei au fost premiate proiecte vizand atragerea de fonduri europene, investitii in serviciile publice, proiecte de cooperare internationala si de eficientizare a mecanismelor de lucru in cadrul institutiilor publice, dar si proiecte vizand stimularea participarii cetatenilor la viata publica.

 

Premii AdministratieConsiliul Judeteran Buzau a fost unul dintre laureatii Galei, fiind rasplatit cu Premiul de excelenta pentru cele mai bune practici de aplicare a tehnologiilor moderne in administratie, pentru proiectul Implementare solutii de e-guvernare la nivelul judetului Buzau pentru eficientizarea serviciilor publice oferite catre cetateni”. Proiectul premiat se afla in curs de derulare, iar scopul acestuia este acela de a crea un ansamblu de componente hardware, software si de comunicatii, destinat furnizarii de servicii publice on-line catre cetateni, mediul de afaceri si administratie publica.

Acesta a fost demarat in decembrie 2013 si va fi finalizat la sfarsitul acestui an, fiind derulat la nivelul primariilor Pogoanele, Naieni, Sahateni, Smeeni, Breaza, Merei, Cochirleanca, Topliceni, Buda, Puiesti, Ramnicu Sarat, Sageata, Luciu, Scutelnici si Podgoria. Valoarea totala a proiectului este de 6,73 milioane de lei, contributia Consiliului Judetean fiind de 2 la suta. In urma implementarii acestui proiect, cetatenii vor putea sa isi achite online, taxele si impozitele catre primarii, sa verifice, tot online, situatia acestor creante, sau vor putea declara de acasa, o serie de tranzactii de vanzare – cumparare a terenurilor sau imobilelor.

 

Emanoil Neagu, presedinte CJ Buzau

Petre Emanoil Neagu – CJ Buzau

Referindu-se la premiul primit recent de institutia pe care o conduce, Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca primirea acestui premiu de excelenta pentru cele mai bune practici de aplicare a tehnologiilor moderne in administratie ne onoreaza. Vreau sa multumesc, in primul rand, functionarilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Buzau pentru modul in care au implementat proiectele derulate in institutie”.

In cadrul aceleiasi Gale au fost atribuite premii de Excelenta pentru cele mai importante proiecte destinate dezvoltarii serviciilor publice; pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale”; pentru cele mai importante proiecte de investiții in educatie”; pentru cele mai importante proiecte de investitii in infrastructura”; pentru cele mai importante proiecte de investitii in proiecte culturale; pentru cele mai importante proiecte de investitii in turism; pentru  cele mai importante proiecte de urbanismpe care Primaria Municipiului Buzau si l-a adjudecat pentru proiectul de reabilitare a centrului istoric”.

 

Poza de grup-laureati 2015

Poza de grup-laureati 2015

La categoria „Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de investitii in sanatate, Buzaul a ratat inaugurarea noii Maternitati, asa ca premiile au fost adjudecate de:
– Consiliul Judetean Teleorman, pentru proiectul Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in regiunea Sud Muntenia- etapa a II-a”,
– Primaria Orasului Mioveni, pentru proiectul Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Racovita, oras Mioveni”,
– Primăria Orasului Petrila, pentru proiectul Modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul Centrului de Sanatate Multifunctional Petrila”
– Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, pentru proiectul Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Periam”.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*