Consultații gratuite în domeniul fertilizării in vitro

28 august 2018 | 0 comentarii |

Un medic ginecolog din Turcia se va afla sâmbăta viitoare la Constanța, în cadrul unui turneu pe care îl efectuează pentru a veni în sprijinul cuplurilor care nu pot avea copii pe cale naturală.

 

Cuplurile infertile din Constanța și nu numai vor putea beneficia la sfârșitul săptămânii viitoare de expertiza unui reputat medic ginecolog din Turcia, care va sosi sâmbătă, 8 septembrie, în orașul de la malul mării pentru a acorda consultații gratuite și a-i consilia pe pacienți asupra căilor ce le au de urmat pentru a apela la procedura fertilizării in vitro.

Este vorba de dr.Ayset Jane Ozcan, specialist în domeniul obstetrică şi ginecologie, în cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, care efectuează un turneu, în scopul acordării de consultații gratuite și consiliere cuplurilor infertile, care nu pot avea copii pe cale naturală și doresc să apeleze la procedura fertilizării in vitro.

Consultațiile vor fi acordate pe 8 septembrie în cadrul oficiului din Constanța al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park, până la data respectivă, pacienții interesați putând să își facă programări. Acestea se fac fie telefonic, la numărul 0727.593.533, fie prin e-mail, la adresa office@medicalparkromania.com, sau pe site-ul oficial al grupului.

 

Dr. Ayset Jane Ozcan

Pe lângă consultațiile gratuite, specialistul din Turcia va interpreta și analizele şi investigaţiile anterioare de infertilitate ale pacienţilor, iar pe baza acestora și a rezultatelor consultației, le va face acestora recomandări privind parcurgerea următoarelor etape în vederea apelării la procedura fertilizării in vitro.

Anterior vizitei pe care o va face în România, dr. Ayset Jane Ozcan a precizat că, pentru a apela la o astfel de procedură, cuplurile infertile trebuie să urmeze 8 pași esențiali. Primul dintre aceștia constă în prima discuție cu medicul specialist și întocmirea dosarului, urmat apoi de consultația preliminară și pregătirea pentru fertilizarea in vitro. Urmează apoi etapa stimulării ovariene, la finalul căreia se va face recoltarea ovocitelor și a spermei. Etapa a cincea este reprezentată de fertilizarea in vitro în sine, care se desfășoară pe parcursul a șase zile, în tot atâtea etape.

 

La finalul fertilizării in vitro, va avea loc cea de-a șasea etapaă, cea a embriotransferului, embrionii deja formați fiind transferați în uter. La două săptămâni după embriotransfer se efectuează analizele de laborator care pot confirma sau infirma reușita procedurii, iar în cazul în care rezultatul este unul pozitiv, urmează cea de-a opta etapă, constând în monitorizarea sarcinii.

În România, infertilitatea a devenit în ultimii ani o importantă problemă de sănătate, așa după cum o confirmă și concluziile primului studiu în acest sens efectuat în țara noastră.

Aproximativ unul din 4 cupluri care îşi doreşte cât mai curând un copil nu a reuşit să obţină o sarcină până în prezent, deşi încearcă de 1-5 ani (27%), iar alte 11% perseverează în încercarea lor de mai bine de 5 ani. Dintre cei care au astfel e probleme, 45% consideră că stresul este principala cauză, în timp ce 21% par consolați, răspunsul la întrebarea privind cauza pentru care nu pot avea un copil fiind „nu vrea Dumnezeu”.

În 2011 a fost lansat Programul pentru fertilizarea in vitro, un program care finanţează în continuare o singură astfel procedură. Din păcate, acest program a fost întrerupt pentru o perioadă de trei ani, fiind reluat în 2015, iar până la finele anului 2017, s-au născut 1.306 copii mulțumită acestor proceduri.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*