Programul de sprijin pentru fertilizarea in vitro începe cu o amânare

Astăzi ar fi trebuit să debuteze procedura de înscriere pentru cuplurile infertile, însă termenul a fost amânat pentru jumătatea lunii.

 

Implementarea legislației privind datele cu caracter personal a dat puțin peste cap programul de sprijin pentru fertilizarea in vitro, pe care Primăria Capitalei urmează să îl pună în aplicare prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). După ce s-a comunicat că proiectul a fost adoptat de Consiliul General și au fost pus la punct toate celelalte detalii, inițiatorii programului au anunțat că acesta va fi demarat în luna iunie.

Conform calendarului stabilit, astăzi ar fi trebuit să înceapă perioada de înscrieri pentru cuplurile infertile interesate să beneficieze de sprijinul acordat de autorități pentru efectuarrea procedurii de fertilizare in vitro. Cei care și-au pregătit dosarele și intenționau să le depună încă din prima zi, trebuie să mai aștepte însă încă zece zile, pentru că programul a debutat cu o amânare.

ASSMB sa anunțat că termenul pentru depunerea dosarelor de înscriere în program s-a amânat de la 4 iunile la 14 iunie, cauza constituind-o implementarea, începând cu data de 25 mai, a procedurilor legislative privind datele cu caracter personal.

În noile condiții, astăzi abia începe etapa de selecție publică a farmaciilor și unităților medicale interesate să participe la acest program. Astfel, în perioada 4-8 iunie, reprezentanții acestor unități își pot depune dosarele, urmând ca între 8 și 14 iunie, acestea să fie analizate și validate. Abia la finalul acestei etape, pacienții se vor putea înscrie în program, perioada de depunere a dosarelor începând cu data de 14 iunie, urmând ca ulterior, acestea să fie analizate în cadrul unei proceduri de selecție.

 

Fiind vorba de un program derulat de autoritățile administrației publice a Capitalei, programul se adresează doar pacienților din București, o condiție esențială fiind ca aceștia să aibă domiciliul în Capitală sau să aibă viză de flotant, iar stabilirea noii reședințe să se fi făcut cu cel puțin șase luni înainte de momentul depunerii ceerii de sprijin.

Vârsta femeilor care vor beneficia de sprijin trebuie să fie cuprinsă între 25 și 45 de ani, iar cuplurile trebuie să aibă indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, pentru a putea beneficia de sprijinul acordat sub forma unor vouchere. Cuplurile care vor îndeplini condițiile de eligibilitate vor primi un sprijin de 13.800 de lei, care se va acorda în două etape. După depunerea cererii, însoțite de documentele medicale care să ateste necesitatera efectuării unei astfel de proceduri, cuplurile incluse în program vor primi, în prima etapă, vouchere în valoare de 4.600 de lei, pentru achiziționarea de medicamente necesare în tratamentul de stimulare. În etapa următoare vor primi alte vouchere, în valoare de 9.200 de lei, pentru procedura medicală specifică.

Voucherele vor fi acceptate în farmaciile și clinicile care vor fi incluse în program la finalul perioadei de selecție a dosarelor care începe azi, iar în acest fel, cuplurile respective vor fi scutite de o parte din cheltuieli.

 


Adaugati un comentariu


 

*