Programul de sprijin pentru fertilizarea in vitro va fi demarat luna viitoare

2 mai 2018 | 0 comentarii |

Sprijinul va fi derulat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, și se va adresa cuplurilor infertile din București.

 

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a anunțat, astăzi, că s-a finalizat regulamentul programului prin care administrația locală din București dorește să sprijine cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală, acordându-le vouchere pentru fertilizarea in vitro.

Începând de mâine, regulamentul va putea fi consultat atât de cuplurile interesate, cât și de reprezentanții farmaciilor și clinicilor care doresc să se înscrie în acest program, documentul urmând a fi postat pe site-ul ASSMB. Instituția a anunțat totodată și momentul de la care va fi demarat programul, fiind vorba de data de 4 iunie.

Acesta se va derula în farmacii și unități medicale specializate în fertilizarea in vitro, fie că este vorba de clinici private sau de spitale din sistemul public. Condiția este ca farmaciile și clinicile respective să îndeplinească toate condițiile de eligibilitate prevăzute în regulamentul finalizat zilele acestea.

 

Gabriela Firea

Documentul prevede criterii de eligibilitate și pentru cuplurile care vor beneficia de acest sprijin acordat sub forma unor vouchere cu care să își acopere o parte din cheltuielile necesare efectuării procedurilor medicale specifice. Astfel, vârsta femeilor care vor beneficia de sprijin trebuie să fie cuprinsă între 25 și 45 de ani, iar cuplurile care se vor adredsa autorităților pentru a fi incluse în acest program trebuie să aibă indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

O altă condiție necesară este aceea ca femeile care vor primi ajutorul financiar să aibă domiciliul în București sau să aibă viză de flotant la o adresă din Capitală, cu condiția ca stabilirea noii reședințe să se fi făcut cu cel puțin șase luni înainte. În acest sens, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declara la finele lunii martie, atunci când Consiliul General a aprobat hotărârea ce prevedea acordarea acestui ajutor, că s-a stabilit această condiție a vechimii de șase luni pentru viza de flotant pentru a se evita situația apărută în cazul altor forme de ajutor oferit de Primăria Capitalei, atunci când au apărut „peste noapte” o serie de persoane cu viză de flotant în București, în scopul vădit de a obține aceste ajutoare.

 

Fiecare cuplu care va îndeplini condițiile de eligibilitate prevăzute în regulamentul care va fi disponibil de mâine pe site-ul ASSMB va primi un sprijin de 13.800 de lei, sub forma unor vouchere care se vor acorda în două etape.

Astfel după depunerea cererii, însoțite de documentele medicale care să ateste necesitatera efectuării unei astfel de proceduri, cuplurile incluse în program vor primi în prima etapă vouchere în valoare de 4.600 de lei, pentru achiziționarea de medicamente necesare în tratamentul de stimulare, urmând ca ulterior, în etapa următoare, să primească alte vouchere în valoare de 9.200 de lei, pentru procedura medicală specifică. Voucherele vor fi acceptate în farmaciile și clinicile care vor fi incluse în program, iar cuplurile respective vor fi astfel scutite de o parte din cheltuieli.

Pe măsura ce proiectul se va derula, ASSMB va afișa atât la sediul propriu, cât și pe site-ul odicial, toate datele statistice toate datele statistice referitoare la numărul dosarelor depuse, numărul celor aprobate, dosarele incluse în lista de aşteptare, numărul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc. Totodată lista cu unităţile sanitare specializate in fertilizare in vitro şi farmaciile eligibile va fi afişată pe site-ul ASSMB, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere, care va fi anunţat până la data de 4 iunie, precum şi pe site-urile unităţilor sanitare şi ale farmaciilor care vor face parte din proiect.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*