Consultatii oftalmologice si ochelari la preturi modice pentru persoanele defavorizate din Buzau

23 februarie 2016 | 0 comentarii |

Reprezentantii a trei ONG-uri din Suedia se vor afla in Buzau in urmatoarele doua zile pentru a veni in sprijinul celor care au probleme de vedere dar nu isi perimit un consult oftalmologic sau o pereche de ochelari.

 

ofralmologieTrei organizatii non-guvernamentale sudedeze, cu sprijinul asociatiel locale Vox Civica, vor veni in zilele urmatoare in ajutorul buzoienilor care fac parte din categoria persoanelor defavorizate, oferindu-le posibilitatea de a beneficia, contra unui pret simbolic, de un consult oftalmologic si de o pereche de ochelari care sa corespunda problemelor de vedere pe care le au. Este vorba despre Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, fundatia Inima pentru Inima si asociatia Visoin for All, toate trei din Suedia, care desfasoara un program international ce isi propune sa vina in sprijinul persoanelor defavorizate cu probleme de vedere.

Datorita unei colaborari cu organizatia locala Vox Civica, reprezentantii celor trei ONG-uri suedeze se vor afala in cursul urmatoarelor doua zile la Buzau, pentru a veni in ajutorul celor aflati intr-o astfel de situatie.

 

oftalmologScopul activitatii este acela de a veni in sprijinul persoanelor defavorizate care, din cauza neajunsurilor materiale dar si a lipsei de educatie sanitara, nu ajung la un consult oftalmologic si/sau nu isi permit o pereche de ochelari, care costa destul de mult, raportat la veniturile lor. Acestora li se va oferi in urmatoarele doua zile oportunitatea sa beneficieze de consultul unor medici oftalmologi calificati, iar in functie de problemele identificate, vor primi si o pereche de ochelari adaptati nevoilor fiecaruia. Ochelarii nu sunt noi, ci second hand, insa nu prezinta niciun fel de problema din punct de vedere calitativ, iar pretul pe care beneficiarii il vor avea de platit este unul modic, de doar 5 lei, atat penttru consult cat si pentru ochelarii primiti.

Consultatiile se vor acorda in cursul zilelor de 24 si 25 februarie, incepand cu ora 9.00, la Scoala Gimnaziala Mihail Kogalniceanu din Strada Transilvaniei, Nr. 313, Buzau, precum si la Liceul Tehnologic Henri Coanda din Str. Horticolei, Nr. 50, Buzau (cu mentiunea ca aici, consultatiile vor avea loc doar in cursul zilei de maine, 24 februarie).

 

ochelariUn studiu realizat la nivel international releva faptul ca miopia va deveni, in cativa ani, o problema de sanatate publica majora, specialistii estimand ca in anul 2.050, aceasta afectiune ar putea fi prezenta la aproximativ 5 miliarde de oameni, ceea ce va insemna la acel moment jumatate din populatia planetei. Raspandirea rapida a miopiei este asociata cu factori de mediu, stilul de viata si activitati care contribuie la obosirea ochilor, iar pentru a-i face fata, specialistii recomanda planificarea ingrijirilor oculare pentru a putea gestiona cresterea exponentiala a cazurilor de miopie. Printre solutiile recomandate pentru a preveni aparitia acestei afectiuni se numara mai mult timp petrecut afara si reducerea activitatilor care obosesc ochii, cum ar fi utilizarea repetata si indelungata a aparatelor electronice.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*