Cel mai important congres de cardiologie din Sud-Estul Europei are loc in Romania

La evenimentul care va fi organizat la Sinaia si-au confirmat prezenta pana acum circa 2.500 de participanti, printre care se numara specialisti de renume mondial.

 

Dr.Gabriel Tatu Chitoiu

Dr.Gabriel Tatu Chitoiu

Cea mai importanta manifestare stiintifica in domeniul cardiologiei din zona de Sud-Est a Europei va avea loc, la jumatatea lunii viitoare, in Romania, in frumoasa statiune montana Sinaia. Aici se va desfasura, in perioada 17-19 septembrie, Congresul National de Cardiologie, eveniment organizat de Societatea Romana de Cardiologie. Manifestarea este una de traditie, capatand amploare de la an la an, astfel ca in prezent a ajuns sa fie considerat cel mai mare congres al unei societati de cardiologie din sud-estul Europei.

Evenimentul va fi unul de amploare, pana la acest moment confirmandu-si participarea peste 2.500 de specialisti din intreaga lume, printre care se numara lideri mondiali in acest domeniu al medicinei. Specialistii prezenti la eveniment nu vor fi doar din domeniul cardiologiei, dat fiind faptul ca tema congresului din acest an va fi „Cardiologia – specialitate interdisciplinara”. Despre Congresul care va incepe pe 17 septembrie, medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie, a declarat ca „am invitat si la aceasta editie cardiologi de prestigiu din tara si strainatate, care vor prezenta noutati de interes general din domeniul cardiologiei. Pe plan stiintific, sunt organizate sesiuni comune cu Societatea Europeana de Cardiologie, Societatea Internationala de Farmacologie Cardiovasculara, Asociatia Europeana de Imagistica Cardiovasculara si cu societati medicale naţionale partenere. Toate aceste sesiuni asigura abordarea terapeutica interdisciplinara a bolilor cardiovasculare, in beneficiul pacientilor”.

 

congresLucrarile congresului vor fi deschise in data de 17 septembrie la SalaTeatru a Cazinoului din Sinaia, de catre prof. dr. Gregory H. Lip, nominalizat de catre Editura Thomson Reuters pe lista celor mai influente personalitati ale lumii stiintifice in 2014.

Conferinta inaugurala va fi urmata de o serie de alte manifestari, care se vor desfasura in paralel in 8 sali, din trei locatii diferite. Dupa cum au precizat organizatorii, manifestarile stiintifice vor include 10 sesiuni interdisciplinare la care, pe langa medicii cardiologi, vor participa diabetologi, endocrinologi, gerontologi, medici de familie, nefrologi, neurologi, oncologi, pediatri si specialisti ATI. Acestor sesiuni intedisciplinare li se vor adauga sesiuni de imagistica si prezentari de caz, in program fiind inclusa si o transmisiune in direct dintr-o sala de operatii, in cadrul sesiunii de chirurgie interventionala.

 

crosul cardiologilor gabriel tatu-chitoiuO atentie deosebita va fi acordata in acest an si medicilor tineri, care au fost invitati la o serie de sesiuni specifice. Totodata, o echipa de reporteri a Clubului Tinerilor Cardiologi va realiza o serie de interviuri cu personalitatile prezente la congres.

In total, la eveniment vor participa 35 de invitati straini, din 20 de tari, fiind vorba de personalitati marcante ale cardiologiei europene si de peste Ocean.

Va fi organizata, cu aceeasi ocazie, o expozitie medicala specializata la care vor participa 43 de companii medicale, care vor expune cele mai noi aparate, ustensile si tehnologii in domeniul cardiologiei.

Nu in ultimul rand, la finalul manifestarii, medicii cardiologi vor da un exemplu despre cum trebuie mentinuta sanatatea inimii, organizand prin intermediul Athletic Cardio Club, o noua editie a Crosului Cardiologilor, o alta manifestare devenita traditionala. Crosul va avea loc in data de 19 septembrie, iar startul intrecerii se va da la ora 7.30, din fata hotelului International din Sinaia.

 


Adaugati un comentariu


 

*