Consumat in exces, usturoiul poate dauna sanatatii

19 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Cel mai eficient antibiotic natural trebuie consumat, totusi, cu moderatie, pentru ca in caz contrar poate cauza probleme mai serioase decat mirosul neplacut al respiratiei.

 

usturoi 1Plin de vitamine si nutrienti, usturoiul are o multime de beneficii pentru sanatate. Contine antioxidanti care reduc inflamatiile din organism, poate fi un instrument veritabil in combaterea bolilor de inima, a colesterolului ridicat, a tensiunii arteriale crescute, in desfundarea sinusurilor si arteroscleroza.

Efectele secundare ale usturoiului sunt putine, insa ar trebui sa le cunoastem, mai ales daca suferim de alergii, luam anticonceptionale sau am fost programati pentru o interventie chirurgicala.

Medicii nutritionisti recomanda sa nu se consume usturoi proaspat in cantitati foarte mari, chiar daca suntem fani inraiti ai acestuia. Specialistii spun ca excesul de usturoi poate avea, in primul rand, consecinte negative asupra bunei functionari a sistemului digestiv. Consumat proaspat, frecvent si in cantitati mari, poate cauza intoleranta si alergii. Pentru ca ajuta la subtierea sangelui, usturoiul este contraindicat inainte de o interventie chirurgicala sau stomatologica, pentru a se evita sangerarile excesive, hemoragiile. Persoanele care au probleme de coagulare a sangelui nu trebuie sa consume cantitati mari de usturoi, cel mai bine ar fi sa intrebe medicul despre asta.

 

usturoi3In cazul celor care se intrece masura in consumul de usturoi,  problemele digestive de tipul crampelor si deranjamentelor stomacale sunt cele mai frecvente, pentru ca sucul gastric este acid si, in combinatie cu usturoiul, poate duce la aparitia unor stari de reflux esofagian sau arsuri la stomac. In cazuri severe, se poate ajunge pana la greata, diaree si voma.

Alergia poate fi, de asemenea, prezenta in urma consumului de usturoi in cantitati mari. Persoanele alergice pot manifesta reactii neplacute, fie ca inhaleaza sau consuma usturoi, ori daca acesta este aplicat pe piele. Semnele alergiei pot fi durerile de cap, iritatiile de pe piele, gazele intestinale, balonarea, febra sau diareea. Simptomele mai severe apar odata cu prima iritatie de pe limba, oboseala perpetua, dar cel mai grav, poate provoca soc anafilactic. Alergia la usturoi poate fi stabilita cu certitudine doar in urma unui test facut de medicul alergolog.

Sucul de usturoi poate fi extrem de puternic, astfel incat sa produca sangerari in sistemul digestiv, mai ales in cazul persoanelor cu o afectiune medicala in care sangerarile se produc usor.

 

usturoiPersoanele care sufera de insomnie, de deshidratare, au inflamatii, au suferit un transplant, ori au diabet sau hipoglicemie nu ar trebui sa manance usturoi decat dupa ce discuta cu medicii curanti despre oportunitatea includerii acestuia in dieta.

Nici femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu trebuie sa abuzeze de usturoi, pentru ca acesta poate cauza arsuri stomacale sau poate da laptelui matern un gust pe care bebelusul sa-l respinga. Mai trebuie stiut ca usturoiul poate interactiona cu anticonceptionalele, ciclosporina si alte medicamente. De asemenea, usturoiul reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul HIV.

De aceea, pentru a evita orice neplacere, cel mai indicat este sa discutati cu medicul dumneavoastra, daca va aflati intr-una dintre situatiile descrise ori constatati o reactie neplacuta dupa ce consumati usturoi crud sau intrati in contact cu acesta.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*