Iulie – luna Donatorului de organe

24 iunie 2016 | 0 comentarii |

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintare, Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza o serie de evenimente care vor debuta la Oradea si vor continua in 20 de orase de pe intreg teritoriul tarii.  

 

ATR-luna donatorului de organeIn 16 iulie 1996, printr-o Decizie a Judecatoriei Sector 1 Bucuresti, ia fiinta Asociatia Transplantatilor din Romania. In urma unui an de demersuri ale grupului de initiativa (21 de pacienti cu transplant si donatori) si cu suportul consultativ al prof. dr. Mihai Lucan, aceasta asociatie isi primeste „botrezul” juridic si incepe sa functioneze, oficial.

Din 16 iulie 2014, Asociatia Transplantatilor din Romania dedica ziua de 16 iulie Donatorului de organe. „In acest an, luna iulie este speciala. Asociatia Transplantatilor din Romania implineste in aceasta luna 20 de ani de activitate. Noi, membrii asociatiei, DEDICAM intreaga luna iulie Donatorilor de organe, stiuti si nestiuti. Spiritul lunii iulie 2016, Luna Donatorului de organe, va fi acela al recunostintei, multumirii si comemorarii. Vor exista activitati in mai multe localitati din tara, acolo unde s-au oferit voluntari pentru acest lucru. Minimul de activitate consta intr-o slujba de pomenire, pe cat posibil in capelele de spital”, a declarat presedintele asociatiei, Gheorghe Tache.

 

Dr. Carmen Pantis - "sufletul" activitatilor de prelevare si transplant de la Oradea

Dr. Carmen Pantis – “sufletul” activitatilor de prelevare si transplant de la Oradea

In 20 de localitati din tara, membrii ATR, beneficiari ai unui transplant, vor organiza ceremonii religioase de pomenire a Donatorilor – Ingeri, la care sunt invitati sa participate pe toti cei care doresc, transmit reprezentantii ATR, printr-un comunicat de presa.

Alaturi de pacienti cu transplant si cei cu nevoie de transplant vor participa la ceremonii donatori, familii de donatori, medici specialisti, coordonatori de transplant, iar acolo unde este posibil, ceremoniile vor avea loc in bisericile din spitale, acolo unde speranta se transforma in sansa, iar moartea in viata”, mai spune Gheorghe Tache, mentionand ca evenimentele vor debuta la Oradea, acest municipiu fiind principalul reper in ceea ce priveste activitatea de donare”. Ceremonia va avea loc vineri, 1 iulie, la ora 11.00,  la „Biserica cu Luna” din central orasului.

Cei care doresc sa afle amanunte despre activitatile care se vor desfasura pe parcursul acestei luni pot solicita informatii la adresa de e-mail astranrom@gmail.com .

Consideram ca este necesar ca uneori sa ne manifestam sentimentele de recunostinta, de multumire, si public, in grup, chiar daca fiecare o face in intimitate in ficare clipa a vietii lui. Este o modalitate de a arata ca nu uitam, ca pentru noi conteaza”, mai spune presedintele ATR.


Adaugati un comentariu


 

*