Copiii cu un stil de viata activ, mai putin predispusi la depresie

20 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Depresia si alte tulburari de sanatate mintala isi fac simtita prezenta, adesea, in adolescenta sau in prima parte a vietii adulte, dar aceasta poate fi prevenita in primii ani de viata.

 

copilarie 3O echipa de cercetatori norvegieni a efectuat un studiu din care a rezultat ca acei copii care au o viata activa manifesta mai putine simptome de depresie la maturitate, comparativ cu semenii lor sedentari.

Oamenii de stiinta au utilizat instrumente pentru masurarea nivelului de activitate fizica pentru a observa cata miscare fac copiii, iar ulterior au realizat interviuri cu acestia si cu parintii lor, in incercarea de a afla daca cei mici manifestau simptome de depresie.

Cercetatorii au observat ca subiectii care avusesera o activitate fizica moderata si viguroasa la varste cuprinse intre 6 si 8 ani aveau un risc mai mic de a dezvolta simptome de tulburari depresive, doi ani mai tarziu. Rezultatele indica astfel faptul ca o activitate fizica mai mare in cazul copiilor poate preveni depresia in adolescenta si chiar la maturitate.

 

canicula_copil_apaIn cadrul acestui studiu au fost analizate informatii de la 795 de copii cu varsta de 6 ani, 699 cu varsta de 8 ani si 702 cu varsta de 10 ani. Copiii au purtat timp de o saptamana accelerometre, dispozitive care masoara miscarile si pe care cei mici le-au dat jos numai cand faceau baie.

Acestea au indicat ca la varsta de 6 ani, copiii au o activitate moderata si viguroasa circa 1,19 ore pe zi, iar perioada zilnica sedentara este de 8,58 ore. La varsta de 8 ani, timpul activ observat a fost, in medie, de 1,18 ore pe zi, iar perioada sedentara a fost de 9,22 de ore. La 10 ani, timpul activ a scazut pana la 1,09 ore, in timp ce perioada sedentara a crescut la 9,94 ore.

Desi numeroase studii au demonstrat efectele benefice ale activitatii fizice pentru imbunatatirea starii psihice a adultilor si pentru combaterea depresiei in cazul acestora, putine lucruri se cunosc in prezent despre modul in care viata activa poate influenta sanatatea mintala in cazul copiilor mici.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*