Craciunul s-a mutat in octombrie pentru copiii cu handicap sever din sistemul de protectie buzoian

29 octombrie 2013 | 0 comentarii |

In acest week-end, ei au beneficiat de o multime de daruri stranse in urma unui eveniment caritabil organizat, la Bucuresti, de jurnalista de origine  buzoiana Judy Florescu.

 

Copiii s-au bucurat de daruri, ca de Craciun

Copiii s-au bucurat de daruri, ca de Craciun

Orice dar, oricat de mic, pe care il primeste cineva, la un moment sat, este cu certitudine un prilej de bucurie, pentru ca valoarea acestuia nu se masoara in cifre sau pret, ci in dragostea cu care este oferit. Cu atat mai mare este bucuria unor copiii cand cineva le ofera cadouri, iar daca se intampla ca acestia sa mai fie si lipsiti de dragostea parinteasca, fiind orfani, abandonati sau lasati sa creasca intr-un sistem public de protectie din varii motive, iar pe deasupra mai au si probleme grave de sanatate, bucuria este imposibil de cuantificat.

Asa se face ca in acest week-end, copiii aflati in Complexul de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din Buzau, aflat in structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliului Judetean (CJ) Buzau au simtit din plin ca sunt iubiti si chiar au avut impresia ca s-a mutat Sarbatoarea Craciunului in octombrie. Doar pomul de iarna si beteala au lipsit, pentru ca altfel, sacii au fost plini cu bunatati si lucruri de mare trebuinta pentru micuti.

 

Judy Florescu si actorii din Chutney

Judy Florescu si actorii din Chutney

Jurnalista buzoiana Judy Florescu a organizat, la Cafeneua „La mine’n copac”, din  Bucuresti, un eveniment caritabil special pentru copiii cu handicap sever aflati in sistemul de protectie din Buzau.

Denumit sugestiv «Cufarul cu zambete – Fii special pentru un copil special», evenimentul artistic a fost posibil prin implicarea unor oameni minunati care au raspuns cu promptitudine initiativei domnisoarei Florescu, artisti din domeniul teatral si muzical, printre care ii amintim pe Istvan Teglas, Valentina Popa si Vitalie Bichir, care au pus in scena piesa de teatru „Chutney”, precum si trupa Muse Quartet care a sustinut un fascinant cincert instrumental. Darurile stranse cu acest prilej au ajuns la copii, fiind primite cu o bucurie de nedescris”, spune Alina Badulescu, multumind celor care au facut posibila strangerea unei cantitati impresionante de cadouri pentru micutii din Buzau.

Directoarea DGASPC i-a invitat pe cei care s-au dovedit atat de generosi, capabili sa aduca atata bucurie in sufletul unor copii, sa petreaca „momente speciale la Buzau, atat alaturi de copiii nostri, aflati in sistemul de protectie”, cat si pe scena Teatrului buzoian „George Ciprian”.

 

Daruri, multe daruri...

Daruri, multe daruri…

Este de remarcat faptul ca de cand la conducerea DGASPC se afla Alina Badulescu, iar Consiliul Judetean se implica activ, societatea civila a inceput sa-si faca simtita prezenta si la Buzau. Atat prin voluntariatul care se promoveaza si se deruleaza in cadrul centrelor de ocrotire a copiilor si batranilor din sistem, cat si prin tot mai frecventele actiuni caritabile care au loc.

Apreciabila este, totodata, sensibilizarea unor organizatii non-profit si a unor personalitati de la nivel national si european (UNICEF, Parlamentul European), care se implica in imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor care cresc „la stat”. Impresionanta este, de asemenea, imbunatatirea conditiilor de recuperare a copiilor cu diferite afectiuni grave, carora pana mai ieri nu li se prea dadea importanta, precum recuperarea copiilor cu autism si tulburari din spectrul autist sau recuperarea motorie a celor cu handicap fizic.

Dar, cel mai important este ca acesti copii din sistemul de protectie simt ca sunt iubiti, iar asta ii ajuta sa inteleaga ca nu sunt atat de diferiti fata de ceilalti copii…

Bucuria de pe fetele si din ochii copiilor este cea mai mare rasplata pe care o poate primi cineva. Iar noi, aici, avem parte, in fiecare clipa, de astfel de bucurii”, conchide Iulica Zinca, sefa Complexului de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din structura DGASPC Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*