Crucea Rosie Buzau, ajutorul lui Mos Craciun

17 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Voluntarii merg, zilele acestea, cu daruri la copiii saraci si cuminti, dar si la batrani si alte familii nevoiase, pentru a le aduce putina bucurie, in prag de Sarbatori.

 

Crucea Rosie BuzauCa in fiecare an, in preajma Sarbatorilor de Iarna, voluntarii Filialei Buzau a Crucii Rosii incearca sa aduca bucurie si speranta in familiile fara venituri sau cu venituri modeste (copii, adulti si varstnici). Prin actiunile caritabile intreprinse cu sprijinul Consiliului Judetean, al angajatilor Carrefour si al buzoienilor cu inima buna care au contribuit cu bani si produse prin Banca de Alimente, peste 100 de copii si persoane nevoiase vor avea ce sa puna pe masa de Sarbatori si vor simti ca Mos Craciun exista.

Incercam, in aceasta saptamana, asa cum facem in fiecare an, sa facem ca spiritul Sarbatorilor Craciunului sa patrunda si in casele unor familii nevoiase. Astfel, marti, in cadrul Proiectului «Impreuna pentru umanitate» – derulat cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau, voluntarii nostri au mers la 50 de  familii/persoane defavorizate, cu risc de excluziune sociala, din comuna Sarulesti, carora le-au daruit pachete cu alimente de baza, greu perisabile. Miercuri, alte cinci familii defavorizate, cu mari greutati materiale si financiare din comuna Scortoasa, au primit pachete cu alimente de baza, greu perisabile, donate de concetatenii nostri – carora le aducem multumiri, in recipientul special amplasat in Hypermarketul Carrefour Aurora”, a precizat Floarea Barzu, directorul Crucii Rosii Buzau.

 

Crucea Rosie -Floarea Barzu- copiiVineri, Mos Craciun, ajutat de voluntarii Crucii Rosii Buzau si angajatii magazinului Carrefour din Piata Centrala, va ajunge in satul Candesti, la 50 de copii provenind din familii cu venituri modeste. Acestia vor primi, in jurul bradului din curtea Conacului Candesti, dulciuri, fructe si jucarii specifice Craciunului si vor avea ocazia sa se intalneasca cu Mosul, sa-i cante colinde, sa-i spuna poezii, sa-i arate cat sunt ei de frumosi, destepti si cuminti.

Craciunul inseamna traditii, darnicie inseamna «acasa», pace, belsug si bucurie alaturi de familie, de oameni dragi. Este o stare de spirit pe care oricine trebuie sa o simta, sa o traiasca. Tocmai de aceea, Crucea Rosie, in spiritul solidaritatii si al frumoaselor sarbatori de iarna incearca sa pastreze traditia si sa ajunga la cat mai multi copii, impreuna cu Mos Craciun, pentru a-i face sa se simta iubiti, pentru a le aduce zambetul pe buze si a-i ajuta sa simta acest spirit care ne apropie pe toti si ne face mai umani, mai buni, mai generosi”, a mai spus Floarea Barzu, urandu-le „Craciun Fericit” tuturor buzoienilor si indemnandu-i sa ramana cel putin la fel de darnici ca pana acum.

 


Adaugati un comentariu


 

*