Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar pentru Filipine

13 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Populatia din Romania este rugata sa se solidarizeze cu filipinezii, loviti de un taifun care a facut milioane de victime si a distrus o intreaga provincie.

 

filipineCrucea Rosie Romana face un apel catre institutii si companii, catre toti romanii, fie oameni de afaceri sau oameni simpli, de a se solidariza cu locuitorii insulelor Filipine si a contribui, fiecare cu cat poate si il lasa inima, pentru a-i ajuta dupa ce au fost crunt loviti de un taifun, care a distrus mii de case si a facut milioane de victime.

Iata Apelul Crucii Rosii Romane:

In data de 8 noiembrie a.c., cel mai mare taifun inregistrat pana acum a lovit regiunea centrala Visayas din Filipine, a provocat o tragedie umanitara de mari proportii. Palo si Tacloban, (capitala provinciei Leyte), pe insula cu acelasi nume, sunt printre orasele cele mai afectate de taifunul Haiyan. Se estimeaza ca au murit mii de oameni, insa distrugerea infrastructurii face dificila stabilirea rapida a daunelor si a numarului exact al victimelor.

Rapoartele de pana acum arata ca aproximativ 9,5 milioane de persoane din care 4 milioane copii, din 40 de provincii au fost afectate de acest furtuna, iar acum se lupta sa supravietuiasca din cauza lipsei de hrana, adapost si apa potabila.

Crucea Rosie Filipineza in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie.

Richard Gordon, directorul Crucii Rosii Filipineza a declarat ca „Exista oameni morti peste tot, distrugeri enorme. Este un haos absolut, dar speram ca situatia se va imbunatati odata cu sosirea incetul cu incetul a necesitatilor de baza in toate domeniile”.

dezastru filipinePentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Rosie Romana lanseaza Apelul umanitar de Urgenta „Ajutor pentru Filipine”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de catre Cruce Rosie Filipineza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Filipine a fost lovita de mai multe ori in ultimele luni, inclusiv de un cutremur de magnitudinea 7,2 grade, in Bohol, precum si de taifunuri si inundatii in Luzon.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.

Pentru donatii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana:

LEI: RO36BRDE410SV29647144100 ;  

EURO: RO33BRDE410SV06871604100

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*