Crucea Rosie si Consiliul Judetean Buzau, in ajutorul saracilor din Balta Alba

18 iunie 2014 | 0 comentarii |

Totodata, Crucea Rosie anunta lansarea unui proiect de formare profesionala in domeniul medico-social, derulat su fosnduri europene, in parteneriat cu alte doua ONG-uri, pana in 2015.

Astazi, voluntarii buzoieni vor distribui pachete cu alimente de baza greu perisabile unui numar de 25 de familii defavorizate. 

 

Crucea Rosie la NehoiuAsa cum se intampla de cativa ani buni prin proiectele derulate de Crucea Rosie-Filiala Buzau si Consiliul Judetean, familiile nevoiase din judet sunt ajutate sa depaseasca momentele critice, oferindu-li-se alimente, imbracaminte si incaltaminte, mai ales daca au si copii sau daca vorbim despre persoane varstnice si neajutorate.

In cadrul proiectului „Impreuna pentru umanitate”, derulat de Crucea Rosie cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau, demarat in luna mai, cand 25 de familii nevoiase din comuna Sarulesti au beneficiat de acelasi sprijin, astazi, alte 25 de familii defavorizate, din Balta Alba, vor fi vizitate de voluntarii incarcati cu produse de maxima necesitate.

Este vorba despre 25 de familii nevoiase care vor primi pachete cu alimente de baza greu perisabile, iar in cazul a trei dintre ele, foemate din cinci adulti si cinci copii care locuiesc in aceeasi casa si se afla intr-o situatie critica, oferim in plus si articole de imbracaminte, incaltaminte si jucarii”, a declarat Floarea Birzu, directorul Crucii Rosii Buzau.

 

cursuri infirmiere Crucea RosieTotodata, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, partener in implementarea proiectului POSDRU „PRO-SANATATE – Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continua”, a anuntat ca ieri a fost lansat Proiectului strategic privind derularea programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social.

Filiala de Cruce Rosie Buzau, fructificand experienta acumulata in implementarea unui alt proiect pe aceeasi axa, in anul 2013, participa, in perioada 24.04.2014-23.10.2015, si la implementarea proiectului mentionat”, a mai precizat Floarea Birzu.                                              

Proiectul „PRO-SANATATE – Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continua”, este cofinantat din Fondul Social European – Investeste in Oameni! prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat, in perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica CATALACTICA, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC.

 

Crucea Rosie - CarrefourObiectivul proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord –Est (Bacau), Sud-Est (Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramures, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti – Sectorul 5, Ilfov).

Grupul tinta al proiectului va fi format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, respectiv:

– nivel 1 de calificare – Ingrijitor copii, Babysitter, Ingrijitor batrani la domiciliu, Brancardier;

-nivel 2 de calificare – Infirmiera, Ingrijitor bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare si prelucrare date.

In cadrul conferintei au fost prezentate obiectivele specifice si rezultatele preconizate in urma implementarii proiectului.

 

Pentru informatii suplimentare, cei interesati se pot adresa Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. str. Str. Biserica Amzei nr.29, sector 1, Bucuresti; Tel: +40 21 317 60 06 int. 111, E-mail: ina.pusta@crucearosie.ro, Persoana de contact: Ina PUSTA sau Filialei Buzau a Societatii Nationale de Cruce Rosie, Bd. Nicolae Balcescu, nr.43, Buzau; Tel: 0238 714 961, E-mail: crucearosie.buzau@gmail.com, Persoana de contact: Floarea BIRZU.


Categorii: Actual, Jobs, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*