Ministerul Sanatatii dezavueaza ideea spitalului on-line

Intr-un comunicat de presa remis imediat dupa inaugurarea platformei Spitalonline.ro, oficialii MS le recomanda pacientilor se se adreseze doar medicilor de la cabinete si unitati sanitare.

 

Cabinet ambulatoriu spital R.S.3Initiativa celor patru medici care au infiintat o platforma on-line pentru a acorda consultatii pe Internet, singura de acest gen din Europa, se pare ca nu a fost pe placul oficialilor din Ministerul Sanatatii (MS). Acestia, desi nu se omoara sa asigure servicii medicale de calitate si sa garanteze accesul tuturor bolnavilor la tratamente, la scurt timp dupa conferinta de presa prilejuita de lansarea oficiala a spitalului on-line, au remis un comunicat in care atrageau atentia ca serviciile de specialitate si consultatiile medicale se acorda numai in cabinetele autorizate si in unitatile spanitare acreditate, iar pacientilor li s-a sugerat sa acceseze doar astfel de servicii. „Atragem atentia ca orice demersuri de a acorda consultatii si de a pune diagnostice medicale in spatii neacreditate sau in spatiul online neautorizat se situeaza in afara eticii profesionale si pot aduce grave prejudicii de sanatate publica”, se precizeaza in comunicatul ministerului. Totodata, prin intermediul aceluiasi document li se atrage atentia pacientilor sa acceseze numai servicii din cadrul unitatilor sanitare acreditate si sa nu furnizeze date personale sau date din dosarul medical unor persoane neautorizate.

 

Dr. mihai Rascu

Dr. Mihai Rascu

Despre initiativa celor patru medici care au lansat ieri primul spital on line din Europa, ati putut afla din articolul publicat de Sanatateabuzoiana.ro, material in care se mentiona ca medicii care participa la acest proiect au precizat ca in niciun caz, nu trebuie sa se considere de catre pacienti ca astfel de consultatii le pot inlocui in totalitate pe cele de la cabinetele medicale, iar sprijinul pe care il pot oferi prin intermediul platformei on-line este unul limitat  pana la un anumit grad de gravitate a bolii. Tot in cadrul conferintei de presa organizata ieri, medicul Mihai Rascu, unul dintre initiatorii proiectului, preciza ca toate consultatiile on-line sunt facute de medici din 30  de specialitati care „au drept de libera practica pe teritoriul Romanie si automat, consultatiile sunt legale”. In consecinta, si adeverinte emise de acestia sunt valabile in orice tara din Uniunea Europeana, iar retetele, trimiterile si scutirile medicale pe care isi pun semnatura si parafa sunt la fel de valabile, dupa cum a mai precizat medicul Mihai Rascu

De consemnat si ca la ora redactarii acestui material, platforma spitalonline.ro nu mai poate fi accesata, utilizatorilor nefiindu-le permis accesul.

 


Adaugati un comentariu


 

*