Cu ce ne vaccinam?

7 aprilie 2014 | 0 comentarii |

Francisco StoicaPrimim acasa facturi, unele completate inginereste, de nu intelegi mare lucru. Vezi cifrele finale, trecute mai gros, ca sa iasa in evidenta si platesti, ce sa faci? Apoi te uiti la televizor. Iti dai seama prin cate maini trece curentul de ajunge la pretul actual, ce se intampla cu gazul de se tot scumpeste si cate afaceri se fac pe aceasta linie. Realizezi ca apa meteorica te costa, dar nu stii cum s-a calculat. Increderea ta in toate acestea scade dar nu ai ce face, esti sclavul lor, al acestor utilitati. Tocmai din acest motiv se pluseaza pe spatele consumatorului, cat si pana cand, nu se stie… Nu ne explica nimeni ce si cum, poate pentru ca milioanele de euro profit nu s-ar face decat pe baza necunoasterii de catre cei multi a tuturor detaliilor. De altfel, nici reclame nu se fac, ati vazut ceva de genul, consumati curent electric de la cutare?

Pe aceleasi principii este asezat si consumul alimentar. Statul tace, nu are organisme cu muschi care sa se opuna afaceristilor in domeniu. Ce efecte au asupra noastra tomatele acelea care stau pe tarabe luni intregi si nu se strica, nu conteaza. Taxe si impozite sa se stranga…

Indoiala si nesiguranta ni se cultiva in toate cele, avem pensii si salarii dar nu se stie cat timp, avem niste locuinte, dar daca revendica terenul de sub ele vreun stranepot cu acte false, nu se mai stie.

Poate tot din aceste motive ma intreb acum ce este cu vaccinurile despre care se tot vorbeste. Unii accepta sa le faca, altii nu. Se face uz de obligativitate in contrast cu legea. Se spune ca sunt si contraindicatii, dar nu ne lamureste nimeni.

Nu tin minte pana la primul an de scoala ce vaccinuri am facut. Dar am si acum in minte zilele cand la scoala generala eram anuntati ca vom fi vaccinati. Nu ne spunea nimeni pentru ce, dar era obligatoriu. Venea asistenta, iar noi vedeam numai acul acela care era menit sa ne intepe… Frica era mai mare sau mai mica, ne incolonam cu manecile suflecate, facand haz de necaz pe seama celor care se ascundeau sau tot voiau sa ramana ultimii. Acasa, parintii doar spuneau in treacat, bine ca l-ati facut si uitau imediat, ce mare scofala o intepatura acolo. Nu stiau nici ei cu ce se mananca acele vaccinuri. Nu erau informati.

 Acum stim multe, argumentele pro si contra se suprapun. Ministerul sanatatii noastre nu ne informeaza, nu demonteaza tot ce apare din diverse surse pe aceasta tema. Chiar apar balbe, pe la scoli nu esti primit daca nu ai vaccinurile la zi, desi nu sunt obligatorii dupa cum spune legea. Pacientul are si el drepturile lui, ca oameni suntem, nu? Sau cobai? Sau suntem prea multi?

Ma gandesc ce as face eu acum daca as avea un copil mic. As accepta sa i se faca toate vaccinurile in aceste vremuri in care se discuta fel de fel de chestii despre ele? Chiar nu stiu si nici nu ma lamureste nimeni intr-un mod serios.  De fapt ce mai conteaza… Tot vaccinuri se cheama consumul de alimente ce contin chimicale, aerul poluat, stresul, nesiguranta zilei de maine. Nu ne intreaba de ele nici medicul de familie, nici la inscrierea in scoli…


Categorii: Editorial

Adaugati un comentariu


 

*