Curatenie de primavara in tot Buzaul (A)

2 martie 2015 | 0 comentarii |

Pentru sanatatea orasului si a locuitorilor sai, Primaria Buzau invita institutiile, firmele si pe toti cetatenii sa se implice in campania de curatenie si de infrumusetare a spatiului public.

 

Boscodeala la plantat de pomi Primavara si-a intrat in drepturi, vremea s-a incalzit, primele raze de soare incalzesc atmosfera, copacii mustesc  in asteptarea mugurilor, iar coltul ierbii deja se arata prin parcuri si prin spatiile verzi din jurul blocurilor. Fiecare dintre noi ne curatam casa, gradina. Vrem sa ne bucuram de aerul curat. Dar cati dintre noi ne gandim si la curatenia orasului in care traim, la faptul ca de asta depinde, in mare masura, si sanatatea noastra fizica si psihica? Vedem in fiecare primavara cete de elevi care strang tone de gunoaie aruncate prin parcuri sau intre blocuri, la intamplare. Daca am fi mai responsabili, primavara s-ar arata mai prietenoasa, iar virusii poate nu ne-ar mai afecta sanatatea. Iar noi, cei care vrem sa respiram aer curat si sa ne bucuram de un oras prietenos, nu ar mai trebui decat sa curatam crengile uscate ale copacilor, sa plantam un copac sau sa ne ingrijim ca acolo unde exista un petec de pamant, acesta sa fie sapat si platat cu gazon si flori, pentru a beneficia de ozonizare si a ne incanta privirea.

 

curatenieAsa cum o face in fiecare primavara, Primaria Buzau invita locuitorii municipiului sa fie si anul acesta partasi la campania de curatenie de primavara demarata cu angajatii de la urbanism si salubrizare. Fie ca este vorba despre institutii, agenti economici, asociatii de proprietari sau simpli cetateni, buzoienii sunt invitati sa se alature serviciilor de specialitate ale municipalitatii, care se vor afla in fiecare cartier pentru a face curatenie, si participe la salubrizarea si infrumusetarea domeniului public, programata in perioada 2 martie-10 aprilie.

Vor fi executate si o serie de lucrari de intretinere la nivelul aleilor, parcarilor si trotuarelor, dar tot in aceasta perioada se va derula o actiune de depistare, atentionare si sanctionare a detinatorilor de constructii neautorizate situate pe domeniul public, de la chioscuri, garaje, la imprejurimi sau anexe gospodaresti, la aceasta actiune fiind mobilizati si politistii locali.

Totodata, lacurile de agrement din Parcul Crang, Parcul Tineretului si Parcul Marghiloman vor fi umplute cu apa, debarcaderele vor fi amenajate, se vor face lucrari de dezinsectie si deratizare a domeniului public si vor fi capturati si transportati la adapostul special amenajat, cainii fara stapan.

 

Pentru a fi pregatiti sa dea o mana de ajutor si sa participe la sanatatea orasului si a lor insisi, buzoienii sunt informati cand si unde vor actiona muncitorii care vor face reparatii, igienizarea si salubrizarea spatiilor publice.

program curatenie

curatenie-3Primaria solicita, astfel, asociatiilor de proprietari, sa participe la curatirea spatiilor verzi si aleilor aferente blocurilor, precum agentilor economici, sa  se mobilizeze pentru inlaturarea afiselor de pe pereti si vitrine, curatarea spatiilor detinute, inlocuirea geamurilor sparte, redecorarea vitrinelor, repararea si igienizarea statiilor de autobuz.

Societatile Urbis Serv si RER Ecologic se vor ocupa, printre altele, de curatirea spatiilor verzi de crengi, frunze, uscaturi, vor repara si vopsi bancile din parcuri, vor gazona peluzele pe bulevarde si strazile principale, vor monta cosuri de gunoi si le vor repara si revopsi pe cele existente, se vor ocupa de salubrizarea platformelor gospodaresti, a strazilor, aleilor, parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii. Sunt prevazute, de asemenea, lucrari de intretinere (plombari) aferente sistemului rutier, aleilor, parcarilor si trotuarelor, dar acestea se vor putea realiza numai cand si daca vremea o va permite.

In cartierul Simileasca, actiunile de salubrizare si infrumusetare a domeniului public se vor realiza cu ajutorul persoanelor apte de munca din familiile beneficiare ale prevederilor Legii 416/2001, privind venitul minim garantat.

Detalii despre Campania de Curatenie de Primavara si Infrumusetare a adomeniului publica din Muncipiul Buzau, AICI

 


Categorii: Actual, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*