Pentru sanatatea locuitorilor municipiului, Primaria Buzau demareaza curatenia de primavara (A)

5 martie 2014 | 0 comentarii |

In perioada 10 martie-30 aprilie, buzoienii sunt rugati sa sprijine actiunea serviciilor de specialitate ale primariei, conform programului stabilit, astfel incat eficienta programului de curatenie sa fie cat mai mare.

 

Boscodeala la plantat de pomi Stim cu totii ca de curtatenia mediului in care traim si muncim depinde, in mare masura, sanatatea noastra, microbii dezvoltandu-se cel mai bine in locurile murdare si in gunoaie. Facem curatenie acasa, la locul de munca, iar cand se apropie sarbatori religioase importante, fiecare vrem, parca, sa ne purificam mai mult decat in mod obisnuit. Dar cat ne pasa de curatenia orasului in care traim? Si cat suntem de dispusi sa contribuim la realizarea si la mentinerea ei?

Venirea primaverii si apropierea Sarbatorilor Pastelui constituie un bun prilej si pentru administratiile locale de a demara actiunile de curatenie.

Primaria Municipiului Buzau anunta ca in perioada 10 martie-30 aprilie organizeaza o ampla activitate de curatenie de primavara, conform unui program de curatenie bine stabilit.

Rugam cetatenii, agentii economici, asociatiile de proprietari si celelalte institutii sa fie alaturi de serviciile de specialitate ale primariei in perioada in care acestea se afla in cartierele municipiului, pentru o eficienta deosebita a actiunilor ce se vor desfasura”, se precizeaza in comunicatul de presa remis de Primaria Buzau, semnat de primarul Constantin Boscodeala.

 

curatenie-3Actiunile de curatenie se vor desfasura conform programului urmator:

10 – 14  Martie – Plombari si curatenie pe artere cu circulatie intensa, reparat mobilier urban, montat cosuri de gunoi;

17 – 18  Martie   – Cartier Maresal Averescu

19 – 20  Martie   – Cartier N.Balcescu

21 – 24  Martie   – Cartier Caraiman , N.Titulescu

25 – 27 Aprilie    – Cartier Micro XIV

28 Martie – 01 Aprilie  – Cartier Dorobanti II

0203  Aprilie    – Cartier Dorobanti I

04 – 07  Aprilie    – Cartier Brosteni

08 – 09  Aprilie    – Cartier Micro V + Cartier Horticolei

10 – 11  Aprilie     – Cartie Micro III

14 – 15  Aprilie     – Cartier Obor , Cuza-Voda , I.Baiesu , Centru

16 – 17  Aprilie     – Cartier 1 Decembrie 1918;

18 –  22 Aprilie      – Cartier Unirii Sud (intre Str. Patriei, 1 Decembrie 1918, Independentei);

23 – 24 Aprilie      – Cartier Unirii Sud (intre Str. Patriei, M.Averescu, Spiru Haret)

25 – 28  Aprilie     – Cartier Centru + Unirii Nord (intre  Str. Patriei si Pod Maracineni)

29 – 30  Aprilie     – Cartier Posta , M.Viteazul, Al.Industriilor

 

Specialistii in sanatate publica spun ca ar trebui sa fim la fel de interesati de efectuarea si de pastrarea curateniei in oricare dintre locurile pe unde trecem, ca si in cazul curateniei personale sau a propriei locuinte, pentru ca pe langa sanatatea fizica pe care ne-o asigura, un loc curat ne ajuta si pentru cresterea confortului psihic, de care deseori uitam in iuresul activitatilor cotidiene in care suntem prinsi.

 


Adaugati un comentariu


 

*