Curs de specializare la Zilele Medicinei de Urgenţă Sibiene

24 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Evenimentul se adresează în egală măsură medicilor și studenților, cât și tuturor celor care doresc să învețe să acorde primul ajutor.

 

Vineri, 25 octombrie, va debuta ediția din acest an a Zilelor Medicinei de Urgenţă Sibiene, un eveniment de tradiție, organizat în fiecare toamnă de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, împreună cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Elementul central al manifestării științifice va fi și de această dată cursul de iniţiere în medicina de urgenţă şi prespitalicească. Acesta este adresat atât studenţilor medicinişti, medicilor tineri şi medicilor cu experienţă care doresc să-şi îmbunătăţească cunoştinţele cu privire la resuscitarea pacienţilor, cât şi sibienilor care îşi doresc sa înveţe să acorde primul ajutor.

Cursul se va desfășura în două etape, prima în perioada 25-27 octombrie, iar cea de-a doua, în perioada 1-3 noiembrie. Programul cursului va cuprinde o sesiune de comunicări ştiinţifice cu o tematică variată, referitoare la stopul cardio-respirator, trauma, urgenţele cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice şi toxicologice.

 

Dr. Constantin Roşca

Nu vor lipsi nici atelierele practice, în cadrul cărora cursanții vor învăța să asigure suportul vital de bază şi suportul vital avansat.

Deschiderea oficială a cursului ca avea loc vineri, de la ora 16.00, în Aula Magna a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu și va fi oficiată de dr. Constantin Roşca, șeful al Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu.

Într-un comunicat remis de organizatori, șeful UPU Sibiu precizează că „acest eveniment are o dublă însemnătate: pe de o parte cea ştiinţifică, prin aportul adus în procesul de educaţie medicală continuă pentru toţi cei implicaţi în medicina de urgenţă, de la studenţi şi voluntari SMURD până la medici rezidenţi şi specialişti, iar pe de alta, o însemnătate practică, pentru că oamenii pot învăţa cum trebuie să procedeze într-o situaţie limită, unde un ajutor acordat corect face diferenţa între viaţă şi moarte”.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*