Anchetă la Spitalul Obregia din Capitală

8 august 2018 | 0 comentarii |

O pacientă dată dispărută în urmă cu o săptămână a fost descoperită, astăzi, decedată, în curtea unității medicale, cu ajutorul câinelui de urmă al Poliției.

 

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din București au depistat, miercuri, în jurul orei 10.00, cadavrul unei femei ce fusese dată dispărută în urmă cu șase zile, în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), în subordinea căreia funcționează unitatea medicală, printr-un comunicat.

Dispariția femeii fusese semnalată de familia pacientei, iar conducerea spitalului a declanșat o anchetă internă și a sesizat Poliția care, la rândul său, a demarat cercetările specifice.

Referitor la momentul dispariției, ASSMB menționează că din informaţiile oferite anchetatorilor de către familia pacientei dispărute, cadavrul găsit în curtea Spitalului Obregia este al persoanei T. V., căutată din data de 2 august. Potrivit conducerii unității medicale, pacienta, în vârstă de 63 de ani, fusese internată pe 22 iulie, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. „Pe 26 iulie, a fost consultată, nu prezenta probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită”.

 

Pe 2 august, la ora 14,00, pacienta a vorbit cu familia, folosind telefonul unui medic. „După o oră, ea s-a prezentat la tratament şi a anunţat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze”, transmite ASSMB, menționând că pacienţii internaţi voluntar, cum era și acest caz, au libertate de mişcare în incinta spitalului, dar şi în afara lui.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17,00, familia a anunţat asistenta de pe secţie că pacienta e de negăsit. „Imediat, a fost declanşată procedura operaţională în cazul dispariţiei unui pacient internat. Cadrele medicale şi angajaţii de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de două ore, după care a fost anunţată Secţia 15 Poliţie. În cazul dispariţiei unui bolnav internat voluntar, acestuia i se face externarea, dacă nu este găsit în opt ore. Aşa s-a procedat şi în acest caz”, se menționează în comunicatul ASSMB, în care se precizează că, potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariţiei unui pacient internat nonvoluntar (fără consimţământul lui).

 

Conducerea unității medicale a mai precizat că, în urmă cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internată de trei ori, în acelaşi spital, în februarie, iunie şi octombrie. „Şi atunci şi acum, din discuţiile avute cu familia, cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinaţie anume. Mai mult decât atât, consuma şi alcool”, subliniază ASSMB, menționând că pacienţii internaţi voluntar, cum era cazul lui V. T., au libertate de mişcare în incinta spitalului, dar şi în afara lui.

Oamenii legii au solicitat, în urmă cu două zile, camerele de supraveghere de la spital, dar pentru că nu au identificat imagini care să ofere informații despre momentul dispariției pacientei, au fost declanșate operațiunile de căutare. Astăzi, cu ajutorul câinelui de urmă, a fost descoperit cadavrul femeii chiar în curtea spitalului. Acesta a fost „ridicat şi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”.

Anchetatorii așteaptă acum rezultatul autopsiei. Legiștii vor stabili cu exactitate când a murit femeia și de cât timp zăcea cadavrul în curtea celui mai mare spital de psihiatrie din țară. Cercetările privind cauzele şi condiţiile în care s-a produs decesul vor fi continuate de specialiștii compartimentului „Morţi Suspecte” din cadrul Serviciului Omoruri şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 


Adaugati un comentariu


 

*