Dependentii de internet se imbolnavesc mai usor

Cercetatori de la universitatile Swansea si Milano au demonstrat ca dependentii de internet sunt mult mai sensibili in fata bolilor, decat persoanele care nu folosesc calculatorul frevent.

 

internet dependentaDependentii de internet sunt cu 30 la suta mai predispusi la a contracta gripa decat persoanele care nu au o astfel de dependenta, potrivit unui studiu al universitatilor Swansea si Milano. Totodata, acelasi studiu arata ca utilizatorii putin dependenti de internet sufera de stres, daca nu sunt on-line si sunt foarte relaxati atunci cand reusesc sa navigheze, alternanta care dauneaza hormonilor implicati in sistemul imunitar al oamenilor.

Studiul a fost facut pe 500 de respondenti cu varstele cuprinse intre 18 si 101 ani, iar 40 la suta dintre participanti au admis ca sunt usor sau in mod semnificativ dependenti de internet. Potrivit cercetarii, grupul respectiv avea cu 30 la suta mai multe raceli si simptome de gripa decat cei care erau mai putin atasati de internet. Cercetatorii au descoperit ca simptomele lor au fost influentate de stresul suferit dupa deconectarea de la internet.

 

internetAceasta alternanta de stres si relaxare a condus la fluctuatii ale nivelului de cortizol, un hormon care afecteaza sistemul imunitar. „Am descoperit ca impactul internetului asupra sanatatii oamenilor era responsabil de un cumul de alţi factori, precum depresia, lipsa somnului sau singuratatea, factori asociati de obicei cu un consum intens de internet si, de asemenea, cu o sanatate precara”, a declarat profesorul Phil Reed de la Universitatea Swansea.

Timpul mediu petrecut online de utilizatorii participanti la studiu era de sase ore zilnic, iar un procent mai mic au petrecut zece ore pe zi on-line, in special pe site-uri social media.

Sexul respondentilor nu influenteaza nivelul dependentei de internet, dupa cum au mai stabilit cercetatori in urma studiului.


Adaugati un comentariu


 

*