Depresia si fericirea au o origine comuna

19 august 2016 | 0 comentarii |

Un nou studiu efectuat de cercetatori britanici si americani arata ca aceleasi gene care predispun oamenii la depresie ii pot predispune si la sentimente pozitive.

 

fericireChiar daca la prima vedere pare greu de crezut, psihologii din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii sustin ca anumite combinatii de mici schimbari care au loc in genele oamenilor ii pot predispune la sensibilitate la mediul inconjurator. Acest fapt poate schimba perspectivele mentale si totodata poate afecta afecta sanatatea emotionala.

In functie de felul in care un impuls este perceput de o persoaa, acesta ii poate conferi o stare de fericire sau una de depresie, sustin psihologii. Mai mult decat atat, specialistii cred ca descoperirile lor pot conduce catre abordari personalizate de tratare a bolilor psihologice.

Profesorii Elaine Fox de la Universitatea Oxford si Chris Beevers de la Universitatea din Austin, au revizuit o serie de cercetari ce analizeaza influenta genetica si starile emotionale.

Au descoperit astfel ca, in general, factorii de mediu si cei genetici au un impact major asupra sanatatii emotionale a oamenilor si pot influenta, atat starile de bine cat si pe cele opuse.

 

depresie de toamnaCercetarile anterioare au identificat un numar de markeri genetici, care ar putea fi asociati cu riscul de dezvoltare a conditiilor psihologice.

Psihologii afirma ca este nevoie sa se combine studiile despre genetica sanatatii mentale cu filtrele persoanale ale omului, metoda de baza de a interpreta ce se intampla in jur.

„Prejudecatile cognitive au loc cand oamenii interpreteaza in mod constant situatii prin intermediul unui filtru mental particular – cand oamenii au o prejudecata cognitiva care evidentiaza aspectele sau gandurile negative, acestia sunt mai predispusi la riscul de a suferi de o boala psihologica”, a explicat profesorul Beevers.

 


Categorii: Actual, Mind & Spirit

Adaugati un comentariu


 

*