Despre psihoeducație în depresie și anxietate, astăzi, la Consiliul Județean Buzău

13 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Conferința „Depresia e mincinoasă! Vino să afli mesajul ascuns al depresiei și cum să te ferești de ea!” este susținută de psihologil Yolanda Crețescu, iar accesul participanților este gratuit.

 

În contextul în care 1 din 10 români suferă de depresie sau anxietate, Caravana depreHUB  își dorește să ajungă în orașele din țară și să informeze populația despre aceste afecțiuni, ajutând astfel la creșterea nivelului de conștientizare și prevenire a tulburărilor emoționale.

Astăzi, 13 decembrie, la ora 18:00, buzoienii sunt așteptați la Consiliul Județean pentru a participa la o conferință de psihoeducație cu privire la recunoașterea simptomelor din depresie și anxietate, modalități de prevenire, evaluare și tratament, susținută de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut, fondatoarea „depreHUB” și președinte „Asociația Happy Minds”.

Conferința Depresia e mincinoasă! Vino să afli mesajul ascuns al depresiei și cum să te ferești de ea! este organizată de „depreHUB”, primul hub antidepresie din România, în colaborare cu Consiliului Județean Buzău, iar accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Rezervările se fac la adresa de e-mail comunicare@depreHUB.ro sau la numărul de telefon 0746.167.428.

 

Yolanda Cretescu

Yolanda Crețescu spune că evenimentul Caravana depreHUB este modul nostru de a spune încă o dată «Da, suntem aici, lângă tine, oriunde și oricând», este demersul nostru către o lume mai conștientă și mai responsabilă de propriile emoții, dar și speranța de a diminua stigmatizarea asociată depresiei. Organizația Mondială a Sănătății ne-a prevenit deja că în 2020 depresia va fi a doua afecțiune care provoacă dizabilitatea la nivel mondial. În aceste condiții, avem nevoie mai mult ca oricând de informație, suport și acces la soluții actuale de diagnostic și tratament multidisciplinar. Avem nevoie să știm că depresia nu este un moft, ci este o boală, chiar una dintre cele mai mincinoase pentru că ea ne selectează adevarul și ne limitează alegerile, ne seacă de resurse și ne minte că nu mai există speranță și loc de mai bine. Totusi, depresia poate fi vindecată și fiecare persoană trebuie să știe că la fel cum mergem la un medic cardiolog, stomatolog sau de orice altă specialitate, cu aceeași încredere și deschidere trebuie să ne îndreptăm și către un psiholog clinician sau psihiatru în astfel de cazuri”.

 

Conferința se adresează atât persoanelor cu depresie ori anxietate, aparținătorilor, cât și medicilor de familie sau altor categorii de cadre medicale.

Programul evenimentului cuprinde prezentarea interactivă a informațiilor referitoare la prevenirea, recunoașterea simptomatologiei depresive și anxioase, cauze, tipuri de depresie, tratament, precum și discuții și consiliere cu participanții.

Buzoienii prezenți la eveniment vor putea afla:

*Cum să recunoască depresia;

*Care este diferența între depresie și anxietate;

*Care sunt cauzele depresiei;

*Ce îi poate predispune la depresie;

*Cum se tratează depresia;

*Psiholog sau psihiatru: la cine să meargă și când;

*Cum să ajute o persoană care suferă de depresie;

*Cum să se raporteze sănătos la suferință;

*Cum să prevină depresia și anxietatea.

 

*depreHUB este un proiect naţional, inițiat de Asociația Happy Minds, cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept în România, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei şi anxietăţii, evaluare e-health, diagnostic, intervenţie şi reintegrare socio-profesională.

Componenta de terapie ştiinţifică online a depresiei şi anxietăţii este susţinută prin intermediul platformei www.deprehub.ro care asigură accesul online la screening şi diagnostic pentru depresie şi anxietate, la monitorizarea stărilor depresive şi tratamentul depresiei, fără a fi necesară prezenţa beneficiarului în cabinetul terapeutului.

Tel verde Antidepresie 0800 0800 20 este o linie telefonică gratuită, disponibilă non-stop, 24/7 și cu acoperire în toată țara. Persoanele pot apela acest număr în caz de atacuri de panică, depresie și anxietate.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*