Diabetologii romani pregatesc al 40-lea Congres National

20 august 2013 | 0 comentarii |

Medici diabetologi din toata lumea sunt asteptati sa participe la evenimentul medical jubiliar programat pentru 21-24 mai 2014,  la Sibiu, iar  pregatirile organizatorice au inceput deja, sub „bagheta” prof. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

 

Prof.dr. Maria Mota

Prof.dr. Maria Mota

Mai sunt noua luni pana la startul celui de-al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (SRDNBM), cu participare internationala, care va avea loc la Sibiu, in perioada 21-24 mai 2014, dar pregatirile pentru evenimentul medical aniversar au inceput, deja.

Organizatorii spun ca evenimentul va aduce in prim plan istoria, traditia si performanta diabetologiei romanesti.

Este un privilegiu, dar si o mare responsabilitate, sa prezidez editia jubilara – al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – data fiind valoarea trecutului impunator al societatii. Pregatim un eveniment aniversar fara precendent, cu stiinta la cel mai inalt nivel. Vor fi prezente personalitati de renume si se vor marca momente speciale, incarcate de semnificatie si emotie”, sustine prof.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Zecile de congrese organizate sub egida Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au contribuit semnificativ la sustinerea educatiei medicale continue a medicilor din aceasta specialitate, prin dezbatarea ultimelor noutati in domeniu si intalnirea cu personalitati marcante ale diabetologiei romanesti si internationale.

 

Dr. A. Veresiu, noul presedinte SND

Conf.dr. A. Veresiu, noul presedinte SND

Chiar in urma cu putin timp, aproximativ 200 de tineri specialisti si reputati profesionisti din medicina romaneasca au participat la Scoala de Vara Neurodiab 2013, devenita traditionala in formarea profesionala continua a tinerilor medici diabetologi, neurologi, chirurgi si din alte specialitati complementare, manifestarea axandu-se pe cele mai importante noutati ale neuropatiei diabetice.

In cadrul sesiunilor stiintifice si a workshop-urilor a fost dezbatuta, cu precadere, neuropatia diabetica in relatie cu sistemul nervos central, fiind abordate teme privind practica clinica a acestei complicatii si modalitatile prin care se poate preveni, diagnostica si trata adecvat neuropatia diabetica.

Pe parcursul a doua zile de sesiuni stiintifice, am reusit sa punctam aspecte importante cu privire la depistarea si elaborarea unor interventii terapeutice eficiente pentru persoanele afectate de multitudinea de manifestari ale  neuropatiei diabetice. Dorim ca aceste informatii sa fie utile si sa vina in completarea formarii profesionale a tinerilor specialisti si rezidenti participanti la eveniment. Studiile de caz au prezentat situatii deosebite din practica medicala curenta, tocmai pentru a sublinia importanta colaborarii interdisciplinare dintre specialisti si modalitatile de abordare in cazuri particulare”, a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei Veresiu, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica.

 

diabetScoala de Vara Neurodiab 2013 a fost gandita ca o platforma de comunicare interactiva, unde se poate realiza cu lejeritate un schimb de cunostiinte si experienta benefic pentru formarea viitorilor medici, care vor trata persoanele cu neuropatie diabetica.

Aceasta manifestare se adreseaza in special medicilor tineri, care pot pune intrebari si pot afla raspunsuri la problemele cu care se confrunta in practica curenta de la profesionisti de varf in diabetologie, neurologie, chirurgie, medicina de familie, adica specialisti de baza care ingrijesc persoana afectata de neuropatia diabetica. Succesul Scolii de Vara Neurodiab este garantat de abordarea practica a acestei complicatii, de zecile de studii de caz,  precum si de informatiile prezentate in cadrul manifestarii, bazate pe experienta medicilor implicati in managementul neuropatiei diabetice”, a declarat prof. dr. Maria Mota, presedinte Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Dorinta de a forma si de a educa tinerii specialisti in problematica neuropatiei diabetice reprezinta un obiectiv strategic al Scolii de Vara Neurodiab, sustinut de personalitati de marca ale lumii medicale romanesti. Pentru un management eficient al acestei complicatii, abordarea interdisciplinara si colaborarea intre specialisti este extrem de importanta.

 

Scoala de Vara Neurodiab 2013 se desfasoara anual, sub egida Societatii de Neuropatie Diabetica.

In cadrul evenimentului din acest an a fost ales si noul presedinte al societatii, in persoana conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu.

Totodata a fost acordat Premiului Neurodiab, care consta in participarea gratuita la Congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) 2013.

 


Categorii: Medici, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*