Dieta bogata in proteine mentine muschii sanatosi

17 februarie 2017 | 0 comentarii |

Aceasta poate fi o alternativa pentru cei care nu fac cu regularitate exercitii pentru mentinerea si dezvolatarea masei musculare, mai ales odata cu inaintarea in varsta.

 

proteinePe langa cunoscuta reteta a „mersului la sala”, se pare ca o modalitate de mentinere a masei musculare sanatoase ar fi si o dieta bogata in proteine de orice fel, indiferent daca este vorba de proteine de origine animala sau de origine vegetala.

Efectele benefice pe care o astfel de dieta le are asupra muschilor au fost evidentiate in urma unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Lowell din Massachusetts. Si alte cercetari anterioare au ajuns la concluzia ca aceste substante protejeaza masa musculara si forta, insa pana acum nu se stia cu siguranta care era sursa cea mai sanatoasa de proteine, daca persoanele care isi iau proteinele in special din carne au mai multe beneficii decat cele care si le iau din surse vegetale.

Intr-un studiu precedent, se demonstrase ca persoanele in varsta care isi luau cea mai mare parte din proteine din carnea rosie si din cea procesata manifestau cea mai scazuta densitate osoasa in comparatie cu alte grupe.

 

Batrani-fericitiIn cadrul studiului, oamenii de stiinta au utilizat date de la 2.986 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 19 si 72 de ani. Acestia au completat un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare intre anii 2002 si 2005. Dintre acestia, 82 la suta isi luau cantitatea de proteine recomandata din alimentatia zilnica. Cercetatorii au observat astfel o legatura intre consumul de proteine, masa musculara si forta, acestea fiind mai insemnate in randul persoanelor care consumau o cantitate mai mare de proteine.

Subiectii cu cel mai mare aport de proteine in dieta consumau circa 1,8 grame per kilogram-corp in fiecare zi in comparatie cu 0,8 grame per kilogram-corp, in cazul celor care mancau cele mai putine proteine.

Oamenii de stiinta au observat ca sursa proteinelor nu modifica rezultatul; o persoana care consuma o cantitate mare de carne rosie avand aceleasi beneficii ca una care asimila aceeasi cantitate de proteine din legume.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*