Doar doi medici interesați de posturile scoase la concurs de SJU Buzău

Oferta unității medicale a fost una mult mai „generoasă” decât numărul candidaților înscriși, incluzând 13 posturi, dintre care 8 au mai fost scoase la concurs și în sesiunile anterioare.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă, din păcate, să nu prezinte foarte mult interes pentru medicii aflați în căutarea unui loc de muncă. Multe posturi vacante rămân în continuare neocupate, deși au fost scoase la concurs în nenumărate rânduri. Periodic, unitatea medicală organizează astfel de concursuri, în încercarea de a mai completa echipa de specialiști, însă de cele mai multe ori, numărul candidaților este mai mic decât cel al posturilor scoase la concurs, singurul aspect pozitiv fiind acela că respectivii candidați reușesc fără probleme să promoveze examenele de angajare.

Luna trecută, SJU Buzău a anunțat lansarea unei noi sesiuni de concursuri de angajare pentru posturile de medici, punând „la bătaie” 13 posturi, dintre care 8 mai fuseseră scoase la concurs și în sesiuni anterioare, însă nu fuseseră ocupate, din lipsă de candidați. Se pare că nici de această dată oferta spitalului buzoian n-a fost suficient de atractivă, pentru că până la finalul perioadei de înscrieri, doar doi candidați și-au depus dosarele. Posturile vizate fac parte din categoria celor care au rămas neocupate în sesiunile anterioare, însă de această dată există ar putea fi „cu noroc”, asta în cazul în care candidații nu se vor răzândi între timp și cu condiția să promoveze exemenul.

 

Primul post pentru care a fost depus un dosar este cel din cadrul compartimentului de Gastroenterologie al secției de Medicină internă, pentru care va candida medicul Alina Daniela Vizitiu, specialist în medicină internă.

Celălalt post care are șanse să fie ocupat este cel din cadrul cabinetului de Recuperare, medicină fizică și balneologie, pentru care și-a depus dosarul medicul Monica Liliana Nițu, specialist în reabilitare medicală. În cazul acesteia, specialiștii din cadrul compartimentului de Resurse Umane al spitalului au constatat că dosarul depus este incomplet, iar medicul a fost înștiințat că are la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru a depune documentele care îi lipsesc din dosar. După acest termen, dacă nu conține toate documentele necesare, dosarul va fi respins, ceea e înseamnă că postul va rămâne în continuare neocupat.

Pentru celelalte 11 posturi scoase la concurs în această sesiune nu a fost depus niciun dosar, urmând ca ulterior, conducerea spitalului să facă o nouă încercare, organizând o altă serie de examene.

Pentru cei doi medici care doresc să lucreze la SJU Buzău, concursurile vor avea loc în această vară, datele exacte urmând a fi anunțate în perioada următoare.

În continuare este mare nevoie de un specialist pediatru și un medic urgentist la secția UPU-SMURD, un pediatru pentru Centrul de Sanătate de la Pârscov, un chirurg pediatru, doi cardiologi, doi specialiști în neonatologie, doi infercționiști, și un specialist ATI pentur secția de Obstetrică-Ginecologie.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*