Doctorul Adrian Streinu Cercel, declarat incompatibil

Agentia Nationala de Integritate sustine ca managerul Institutului Matei Bals s-a aflat de doua ori in incompatibilitate, indeplinind si alte functii, simultan cu cea de manager al institutului.

 

VACCIN PANDEMIC - AH1N1 - LIVRARE

Dr. Adrian Streinu Cercel

O veste soc a sosit in aceasta dupa-amiaza de la Agentia Nationala de Integritate, care de aceasta data l-a luat in colimator pe profesorul Adrian Streinu Cercel, cunoscuta personalitate a lumii medicale academice, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, profesor la UMF Carol Davuila si manager al Institutului de Boli Infectioase Matei Bals. Este foarte posibil ca medicul sa nu mai detina aceasta functie pentru foarte mult timp, dupa ce ANI a anuntat, astazi, ca a fost gasit in incompatibilitate. Conform legii, profesorul Streinu-Cercel va fi decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica timp de 3 ani de la data incetarii mandatului, daca o instanta va confirma decizia ANI, potrivit careia managerul de la Matei Bals s-a aflat in incompatibilitate in doua randuri.

 

adrian streinu cercel matei balsPrima perioada de incompatibilitate mentionata in comunicatul ANI este intre 11 martie 2008 si 12 martie 2014, timp in care Adrian Streinu Cercel a detinut, simultan, functia de manager la Institutul Matei Bals si pe cea de secretar stiintific al Senatului UMF Carol Davila.

 In acelasi document se precizeaza ca, indeplinind simultan cele doua functii, medicul Adrian Streinu Cercel a incalcat dispozitiile unui articol de lege care precizeaza ca „functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/ si indemnizate, cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul medical in aceeasi unitate sanitara, a activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si de creatie literar-artistica”.

Totodata, ANI arata ca in perioada 19 noiembrie 201023 mai 2012, dr. Adrian Streinu Cercel  a detinut simultan functiile de secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii si de manager al aceluiasi institut, incalcand, astfel, dispozitiile altui articol de lege, care prevede ca functia de membru al Guvernului este incompatibila cu functia de administrator la institutiile publice.

 

Dr. Streinu Cercel vaccin-antigripalPotrivit anchetatorilor ANI, medicul a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare in cazul sau, iar acesta a depus un punct de vedere in exercitarea drepptului  la aparare. Ca si in cazul fostului presedinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, daca dr. Adrian Streinu Cercel nu isi da demisia din functia de manager al Institutului Matei Bals, ANI ar urma sa ceara in instanta destituirea acestuia si interzicerea dreptului de a mai ai exercita o functie sau o demnitate publica timp de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau incetarii de drept a mandatului.

Pana la acest moment, din partea managerului de la Matei Bals nu a venit nicio reactie in urma comunicatului remis de ANI. Ramane de vazut daca acesta isi va recunoaste incompatibilitatea sau daca va contesta aceasta masura in instanta.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (7)

 1. Ducu Popeye spune:

  Asa stim noi romanii sa apreciem oamenii de valoare!

 2. Ana Radu spune:

  Incapabili si incompatibili sunt ei, sa pastreze si sa pretuiasca oamenii de valoare!!!

 3. Ionica Dragusin spune:

  PACAT…!!!

 4. Nicoleta Miron spune:

  Este “incomod”?

 5. Vasile Dragomanu spune:

  Unde-i lege, nu-i tocmeala!

 6. Alina Marinescu spune:

  Jenant!

Adaugati un comentariu


 

*