Directorul Spitalului Judetean din Ploiesti a fost demis

29 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean Prahova i-a reziliat, ieri, contractul de management, dupa ce, dr. Alexandru Baloi a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

 

SJU Ploiesti

SJU Ploiesti

Incepand de ieri, medicul Alexandrul Baloi nu mai detine functia de manager al Spitalului Judetean Ploiesti. Contractul sau de management a fost reziliat in urma scandalului de coruptie in care acesta a fost implicat in urma cu o luna, cand a fost prins in flagrant de procurorii DNA, luand mita. Reprezentantul unei firme cu care spitalul avea contract l-a reclamat procurorilor ca a cerut comision pentru a semna achitarea unor facturi restante pe care unitatea medicala le avea catre societatea respectiva.

In urma acestui scandal, reprezentantii Consiliului Judetean Prahova, institutie care are in administrare spitalul din Ploiesti, se pare ca nu au mai asteptat ca instanta sa isi dea verdictul, bazandu-se pe declaratiile medicului care a recunoscut in timpul audierilor ca a primit mita de la denuntator, desi a precizat ca nu a si pretins ceva de la acesta. Procurorii sustin insa ca fostul director n-ar fi fost strain de faptul ca se intarzia plata facturilor catre firma furnizoare de servicii, si ca a pretins de la reprezentantul acesteia 20 la suta din suma care trebuia achitata, in schimbul acordului sau pentru efectuarea platilor.

 

Dr. Alexandru Baloi

Dr. Alexandru Baloi

A si primit acesti bani, in trei transe, care au insumat 6.500 de lei, insa ultima transa a fost cu ghinion, pentru ca intre timp, fusese denuntat la DNA, iar procurorii i-au organizat un flagrant. A fost prins imediat ce a primit 3.000 de lei de la reprezentantul firmei respective si ulterior a fost arestat preventiv. Pe parcursul anchetei, a negat initial ca ar fi primit mita, insa in final a recunoscut acest fapt declarand in fata procurorilor ca „recunosc faptul ca in perioada 2014 – 2015 am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Craciunoiu pentru a-i inlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C. Dyomedica Serv. In data de 24 august 2015 si-a anuntat vizita la mine la birou domnul Bogdan Craciunoiu fara a-mi comunica la telefon motivul vizitei. Ne-am intalnit in zona sensului giratoriu din Piaţa Romana, s-a urcat la mine in masina, am avut discutii asa cum au fost relatate in documentele din dosar si a lasat in torpedoul masinii suma de bani care a fost identificata de organele de cercetare. Suma de bani identificata de organele de cercetare a fost in cuantum de 3.000 de lei. Aceasta suma reprezenta o plata pentru mine in vederea ajutorului pe care as fi putut sa i-l ofer in privinta platilor facturilor restante catre firma S.C. Dyomedica Serv SRL”.

 

Andreea Irimescu

Andreea Irimescu

In locul sau, la conducerea spitalului din Ploiesti a fost numit manager interimar Marius Niculescu, fost director financiar-contabil al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti. Acesta are 41 de ani si, conform procedurilor, va conduce spitalul pe o perioada de maxim 6 luni, pana cand postul de director va fi ocupat prin concurs.

Tot in judetul Prahova, probleme sunt si la nivelul conducerii spitalului din Baicoi, al carul director, Andreea Irimescu, a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. Dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al institutiei, in perioada 9 octombrie 20109 aprilie 2013, aceasta a detinut, simultan cu functia de manager de spital, si functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Orasului Baicoi si, tot de la data de 9 octombrie 2010 detine si functia de administrator al S.C. Cabio-Vit Ferm SRL. Conform legislatiei, „functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate, cu exceptia funcţiilor sau activitaţilor in domeniul medical in aceeaşi unitate sanitara, a activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si de creatie literar-artistica”. Totodata, ANI precizeaza si ca „functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate”.

 


Adaugati un comentariu


 

*