Doi farmaciști au furat identitatea unui client pentru a paria la jocuri de noroc

10 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Culmea, au și câștigat o sumă importantă, iar impozitul ar fi urmat să fie plătit de persoana căreia îi folosiseră, fără drept, datele personale. Acum vor răspunde în instanță pentru faptele penale de care sunt acuzați, dar și în fața Comisiei de Disciplină a Colegiului Farmaciștilor.

 

Noroc și ghinion în același timp pentru doi tineri soți din Suceava, ambii farmaciști în cadrul celui mai mare lanț de farmacii din țară, care au câștigat o sumă frumoasă la jocuri de noroc online, însă vor ajunge în fața instanței și riscă, amândoi, condamnări pentru tentativă de fraudă informatică, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și pierderea dreptului de practică.

În urmă cu patru ani, aceștia au găsit o modalitate „inedită” de a paria la jocuri de noroc online și a scăpa de plata impozitului pentru un eventual câștig, folosindu-se de identitatea unui client care își făcuse card de fidelitate la farmacia la care lucrau, încălcând astfel grav legislația, dar și deontologia profesională.

Mai exact, bărbatul și-a însușit o copie scanată a cărții de identitate a unei femei care se prezentase la farmacie, pentru a i se elibera cardul de fidelitate. Un an mai târziu, folosind datele părții vătămate, farmacistul și soția sa au început să joace jocuri de noroc la distanță (online). În acest scop au creat un cont de jucător pe site-ul respectiv, folosind numele și datele personale ale clientului respectiv. De pe acest cont au pariat și chiar au câștigat 2.356 de lei, pe care nici nu ar fi plătit impozit, câștigul fiind pe numele clientului căruia îi furaseră identitatea.

 

După cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurori, în luna aprilie a anului 2016, soțul a mers la unul din sediile firmei care administrează site-ul de jocuri on-line, unde a pariat 500 de lei, pe numele clientului ale cărui date le subtilizase. A completat formularul cu datele personale ale acestuia și a semnat în numele său, iar câteva zile mai târziu, norocul le-a surâs celor doi farmaciști, care au câștigat 2.356 de lei în urma pariului.

De această dată, soția a fost cea care a mers la sediul firmei de jocuri, pentru a ridica banii câștigați, folosindu-se din nou de datele de pe cartea de identitate a clientului farmaciei.

Ambele documente semnate în fals de către cei doi soți au rămas în arhiva de documente a firmei de jocuri de noroc, constituind ulterior probe împotriva lor, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Bineînțeles că nu au declarat la ANAF suma câștigată, din moment ce se folosiseră de identitatea altcuiva, sustrăgându-se astfel și de la plata impozitului pe care orice câștigător la jocurile de noroc este obligat să-l plătească.

Impozitul ar fi trebuit să fie plătit de clientul care habar nu avea că fusese atât de „norocos” și care ar fi urmat să fie notificat de ANAF, în baza documentelor completate pe numele său la firma de jocuri. Din fericire, clientul nu a fost prejudiciat, pentru că nu a plătit acest impozit aferent câștigului intrat în buzunarele celor doi farmaciști, însă polițiștii și procurorii au deschis o anchetă atunci când au fost sesizate primele nereguli în acest caz.

Cercetările s-au finalizat săptămâna aceasta, odată cu finalizarea rechizitoriului de către procurori și trimiterea în judecată a celor doi soți farmaciști, pentru tentativă de fraudă informatică, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Suceava, iar cei doi vor fi judecați în stare de libertate, după cum au mai precizat procurorii procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care au instrumentat cazul, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Pe lână răspunderea penală pe care o va stabili instanța, cei doi farmaciști riscă sancțiuni drastice și pe linie profesională, care pot merge până la ridicarea dreptului de practică, de către Colegiului Farmaciștilor din România, care s-a autosesizat în acest caz.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*