Doi neurochirurgi cu experiență în spitale de top din București s-au alăturat echipei Angi San din Buzău

19 decembrie 2023 | 1 comentariu |

Medicii Adrian Valentin Enache și Ana Maria Ene, formați în spitalele de neurochirurgie de top din București, sub îndrumarea prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea sau prof. univ. dr. Gabriel Iacob, oferă acum consultații la Buzău, în cadrul Clinicii Angi San. 

 

George Manole – director Angi San

Clinica Angi San anunță că și-a mărit echipa de specialiști cu doi medici neurochirurgi cu o bogată experiență în domeniu, care oferă servicii medicale de neurochirurgie pacienților din Buzău, dar și pacienților din alte județe care doresc să beneficieze de servicii medicale la standarde ridicate.

S-au alăturat echipei noastre dr. Adrian Enache, medic specialist neurochirurgie, ce tratează prin tehnici moderne și minim invazive afecțiunile coloanei vertebrale, precum și dr. Ana Maria Ene, de asemenea medic specialist neurochirurgie, ce abordează cu succes patologia spinală, cerebrală și de nervi periferici. Vrem să oferim, astfel, la Spitalul Angi San, buzoienilor și nu numai lor, servicii medicale neurochirurgicale de calitate, cu ajutorul celor doi medici neurochirurgi care s-au format în cele mai mari spitalele de profil din București, alături de nume importante în domeniu, precum prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea sau prof. univ. dr. Gabriel Iacob, două nume grele ale neurochirurgiei românești din toate timpurile”, explică George Manole, manager Clinica Angi San

 

Dr. Adrian Enache operează cu cea mai performantă aparatură medicală

 

Dr Adrian Enache

Dr. Adrian Enache este medic specialist neurochirurgie, doctor în științe medicale și a acumulat deja o experiență importantă în domeniu, având la activ peste 3.500 de intervenții neurochirurgicale efectuate până acum.

Are o pregătire impresionantă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, cunoscut ca cel mai mare spital de neurochirurgie din România, unde a dobândit experiența necesară pentru a trata și asigura tratamente moderne, minim invazive, pentru cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei vertebrale și nu numai. Mai mult, dr. Enache a avut șansa de a opera cu echipamente medicale de top, cum sunt cele două microscoape operatorii Zeiss Kinevo 900 și sistemele de neuronavigație cerebrală și spinală Medtronic, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România.

 

Neurochirurgie minim invazivă

 

La Spitalul Angi San, dr. Adrian Enache va acorda doar consultații de neurochirurgie, dar acesta afirmă că acolo unde dotările tehnice permit, preferă ca toate operațiile neurochirurgicale să fie realizate la microscop. Este interesat în special de afecțiunile coloanei vertebrale – hernii de disc, stenoze de canal vertebral, spondilolistezis și tasări vertebrale, pentru care asigură tratamente moderne, astfel încât să obțină cele mai bune rezultate funcționale, cu o spitalizare cât mai scurtă.

„Intervențiile de acest tip sunt minim invazive, cu incizii de aproximativ 3 cm, fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Această metodă are avantaje mari: complicații reduse, mobilizarea pacientului se face mult mai repede, după patru cinci ore de la operație, iar 90% dintre pacienți pot pleca acasă chiar a doua zi după intervenție”, afirmă dr. Adrian Enache.

Este membru al Societății Române de Neurochirurgie, al Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie și al Societății AOSpine.

 

Dr. Ana Maria Ene, discipol al profesorului Vlad Ciurea

 

Dr Ana Maria Enache

Originară din Buzău, dr. Ana Maria Ene este medic specialist neurochirurgie și se întoarce în orașul natal pentru a acorda consultații de specialitate la Spitalul Angi San, după ce anii de facultate și cei ai rezidențiatului i-a petrecut în București, în instituții medicale prestigioase, având șansa extraordinară de a lucra alături de nume importante ale medicinei românești, precum prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați medici neurochirurgi din țara noastră, a cărui carieră remarcabilă numără peste 23.000 de intervenții chirurgicale efectuate în mai mult de 50 de ani de activitate medicală.

Dr. Ana Maria Ene s-a specializat astfel sub îndrumarea marelui profesor în tratarea patologiei spinale, cerebrale și de nervi periferici, tratând cu succes afecțiuni precum: hernia de disc, spondiloza cervicală, osteoartrita, stenoza spinală, sciatica, spondilita anchilozantă, sindromul de compresiune a nervilor periferici (carpian, cubital, tarsian) sau tumorile de nerv periferic.

 

Ce este Neurochirurgia? 

 

Neurochirurgia este o specialitate medicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor sistemului nervos și asigură prevenția, diagnosticul, evaluarea, tratamentul chirurgical sau non-chirurgical, terapia intensivă și reabilitarea pacienților cu procese patologice care afectează sistemul nervos central și periferic, incluzând structurile lor de suport și protecție, structurile lor vasculare, precum și tratamentul chirurgical sau non-chirurgical al durerii.

Neurochirurgia  presupune tratamentul afecțiunilor cerebrale, ale meningelor, craniului și a structurilor vasculare intra- și extracraniene (arterele carotide și vertebrale), afecțiuni ale glandei hipofize, afecțiuni ale nervilor cranieni și spinali, ale nervilor periferici, ale sistemului nervos vegetativ, ale măduvei spinării, meningelui adiacent, precum și afecțiuni ale coloanei vertebrale. Abordul chirurgical este minim invaziv, ceea ce asigură un risc scăzut de complicații si infecții, precum și o recuperare rapidă.

 

Incidența bolilor neurologice

 

Bolile neurologice (peste 600) sunt afecțiuni ale creierului, măduvei spinării și nervilor, sisteme care au sub control funcțiile corpului. Astfel, o disfuncție a sistemului nervos poate fi cauza celor mai variate simptome: de la modificări ale dispoziției, până la probleme motrice, tulburări de memorie, senzoriale, de deglutiție sau învățare.

În România, incidența bolilor neurologice este de 3-4 ori mai mare decât în alte țări ale Uniunii Europene, iar cea mai frecventă este accidentul vascular cerebral (peste 100.000 de AVC-uri anual). În acest context, medicii recomandă prezentarea la specialist încă de la primele simptome persistente (amorțeală, amețeală, stare de confuzie, durere de cap recurentă), dar și menținerea unei vieți active, care să prevină instalarea bolilor neurologice degenerative sau acute, prin mișcare, alimentație naturală, citit și socializare de calitate.

Programările la oricare dintre cei doi specialiști neurochirurgi în cadrul Spitalului Angi San la numărul de telefon 0744 344 588 sau utilizând formularul online de programări.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Manu Droncioiu spune:

    Domnul doctor Adrian Enache este un profesionist si un om extraordinar!

Adaugati un comentariu


 

*