Donatie de echipamente medicale performante catre Centrul de Transfuzii din Capitala

2 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Gestul caritabil a venit din partea fundatiei Star Storage si face parte dintr-o campania mai ampla, de doatre cu echipamente a centrelor similare din toata tara.

 

donareIn urma cu doi ani, compania Star Storage, al carei obiect de activitate nu avea nimic in comun cu domeniul medical, a demarat o campanie umanitara care si-a propus, in prima faza, strangerea de fonduri pentru dotarea Centrului de Transfuzii din Capitala cu echipamente moderne, la standarde europene. In acelasi timp avea sa fie facuta si o campanie de informare a publicului larg despre necesitatea implicarii in donarea de sange benevola, voluntara si neremunerata, cu impact pozitiv in cresterea numarului donatorilor de sange in Romania.

Un an mai tarziu, pentru o mai buna sustinere a campaniei „Sangele este Viata”, a fost infiintata fundatia Star Storage, al carei principal obiect de activitate este desfasurarea acestei campanii, prin organizarea de activitati si actiuni menite sa atraga fonduri in vederea achizitionarii de echipament medical necesar centelor de transfuzii. O prima donatie a fost facuta in luna februarie a anului trecut, cand Centrul de Transfuzii din Bucuresti a primit un echipament profesional de refrigerare pentru 336 de pungi de sange, un echipament profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 de litri si sase hemomixere, aparatura achizitionata din fondurile colectate prin intermediul fundatiei.

 

Catalin Paunescu

Catalin Paunescu

Campania a continuat pana la finele anului si apoi in 2014. Ca urmare a unor noi actiuni de strangere de fonduri s-a reusit, recent, achizitionarea de noi echipamente, care au fost donate la inceputul acestei saptamani, aceluiasi centru de transfuzii. De aceasta data vorbim despre un incubator si un agitator cu rac pentru trombocite, in valoare de 6.195 de euro, si un sistem de apa pura, in valoare de 10.860 de lei.

Cu aceasta ocazie, Catalin Paunescu, presedintele fundatiei Star Storage le-a multumit  celor care s-au implicat si au facut posibila aceasta donatie. „Este o donatie foarte importanta si reprezinta o contributie mare, pentru indeplinirea scopului campaniei, insa este doar un prim pas si mai avem de parcurs un drum foarte lung. Necesarul de aparatura medicala din Centrele de Transfuzie Sanguina din Romania depaseste valoarea de un milion de euro, de aceea speram si invitam sa ni se alature cat mai multi oameni”, a declarat acesta, dand de inteles ca fundatia va continua campania „Sangele este Viata”, donatii similare urmand a fi facute si la alte centre de transfuzii din tara.

 

 donare 1La randul sau, medicul Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii din Bucuresti, a declarat ca „echipamentele donate erau absolut necesare Centrului de Transfuzie si ne vor permite sa contribuim la salvarea mai multor vieti. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti este cel mai mare centru de acest fel din Romania si alimenteaza cu sange toate cele peste 60 de spitale din Capitala, unde sunt transferate cazurile grave din toata tara. De aici si nevoia asa de mare si de urgenta de aparatura medicala moderna, care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea corespunzator. Multumim Fundatiei Star Storage pentru aceasta donatie si pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta pe toti sa avem in tara noastra un Centru de Transfuzie Sanguina de nivel european”.

 

sange-viata-doneaza si tu     Cu acelasi prilej s-a facut un nou apel catre donatorii de sange, intrucat criza la nivelul centrelor de transfuzii inca persista, desi in ultimele zile, rezervele au mai sporit, ca urmare a apelului facut de autoritati. „Pe langa realizarea unei fapte bune pentru semenii lor, cei care doneaza sange obtin si beneficii pentru propria sanatate. Donarea de sange, la 3 luni, ajuta organismul, oferind o stare de mai bine prin regenerarea celulara determinata de un sange proaspat”, a mai precizat dr. Doina Gosa.

 


Adaugati un comentariu


 

*