Donație de peste 36.000 de euro pentru maternitatea SUUB

21 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Organizația Salvați Copiii a făcut o nouă donație de aparatură medicală, vitală pentru tratamentul nou-născuților cu probleme grave de sănătate.

 

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) a primit o nouă donație din partea organizației Salvați Copiii.Chiar și în prag de Crăciun, sute de părinți din toată țara stau alături de copiii lor abia născuți, conectați la aparate și dependenți de un incubator. Pentru a face munca medicilor mai ușoară și pentru a le oferi o speranță părinților că în curând vor putea pleca acasă cu cei mici, Salvați Copiii a ajuns astăzi la Maternitatea Spitalului Universitar București cu un incubator de transport, un ventilator de transport, un electrocardiograf-ECG și două monitoare de funcții vitale, în valoare de 36.300 de Euro” anunță organizaţia umanitară. Este a patra donație făcută de Salvați Copiii secției de neonatologie a SUUB, care a primit anterior două ventilatoare neonatale de ultimă generaţie, o sondă ecografică şi două incubatoare, a căror valoare totală se ridică la 108. 885 de euro. Aparatele sunt vitale atât pentru tratarea copiilor aduși pe lume în cadrul secției, cât și a celor cu probleme grave, transferați din alte spitale.

 

Dr. Adriana Dan

Dr. Adriana Dan, șefa Secției de Neonatologie a SUUB a precizat că aici s-au născut anul acesta 2.106 de copii, dintre care 264 au venit pe lume înainte de termen. Totodată, medicul menționează Secţia de Neonatologie a spitalului a primit prin transfer de la alte spitale alţi 38 de nou-născuţi în cursul acestui an, deoarece intervenţia în cazuri severe presupune aparatură medicală adecvată.

Pentru a tratarea cazurilor de prematuri şi nou-născuţi cu patologii severe, secția ar mai avea nevoie de încă două ventilatoare neonatale pentru ventilaţia blândă a nou-născuţilor foarte prematuri, lămpi de fitoterapie care să faciliteze apropierea dintre mamă şi copil, pompe de perfuzie cu tehnologie avansată şi realizarea unui sistem de monitorizare centralizată a tuturor parametrilor vitali ai nou-născuţilor din terapia intensivă.

Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse, utilizând tehnologie medicală avansată şi medicamente costisitoare, dar viaţa micilor pacienţi este nepreţuită. De aceea, suplimentarea bugetului alocat sănătăţii prin activităţile civice şi caritabile desfăşurate de organizaţiile neguvernamentale sunt de mare folos şi trebuie apreciată şi încurajată”, a mai declarat dr. Adriana Dan.

 

În cursul acestui an dificil, Salvaţi Copiii a oferit peste 273.609 echipamente şi materiale medicale indispensabile către 57 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete de medicină de familie.

Președintele executiv al organizației, Gabriela Alexandrescu, a precizat că, în urma numeroaselor solicitări primite de la medici, Salvaţi Copiii doreşte să continue sprijinirea imediată, cu echipamente vitale, a spitalelor care au ca punct de interes major primirea în regim de urgenţă a copiilor, maternităţi şi secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi. În acest scop, organizația a lansat un apel pe final de an pentru sprijinirea urgentă a 10 secţii de terapie intensivă neonatală şi de pediatrie cu echipamente medicale performante. Donațiile se pot face accesând site-ul organizației, de unde se poate descărca ți un eventual contract de sponsorizare precompletat cu datele Salvați Copiii.

Dotarea maternităţilor din România reprezintă o prioritate naţională şi ar trebui definită ca atare în orice program de guvernare. De aparatura medicală depind atât supravieţuirea copiilor născuţi prematur, cât şi calitatea unui act medical pentru care medicii au nevoie de sprijinul nostru. Sunt maternităţi pentru care Salvaţi Copiii intervine constant, pentru a pune la dispoziţia medicilor aparatura medicală vitală. Acest lucru nu ar fi posibil fără implicarea susţinătorilor şi a medicilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*