Dosarele pentru aprobarea prețurilor la medicamentele de uz uman se pot depune online

11 mai 2018 | 0 comentarii |

 

Ministerul Sănătății anunță Deținătorii de Autorizații de Punere pe Piață că au la dispoziție un Punct de Contact Unic electronic, gestionat de catre Agenția pentru Agenda Digitală a României.

În timp ce producătorii de medicamente se plâng de taxa clawback și amenință că vor dispărea de pe piață sute de noi medicamente, Ministerul Sănătății anunță că face eforturi pentru debirocratizarea sistemului de sănătate, în avantajul lor. Astfel, printr-un sistem informatic, Deținătorilor de Autorizații de Punere pe Piață li se oferă acum posibilitatea de a depune  în sistem on-line dosarele pentru aprobarea prețurilor la medicamentele de uz uman.

Această procedură se realizează prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de catre Agenția pentru Agenda Digitală a României, instituție publică în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro.

 

Astfel, va fi diminuat timpul de așteptare și păstrarea ordinii în soluționarea dosarelor de preț, precum și eliminarea posibilității producerii de erori umane în analiza dosarelor.

De asemenea, această platformă informatică permite crearea unui istoric centralizat al comunicării dintre Ministerul Sănătății și mediul de afaceri. Mai mult, are prevăzut și  un sistem de notificări privind soluționarea solicitărilor în termenul legal.

Avem nevoie de mai multe măsuri de debirocratizare a sistemului de sănătate și aceasta este una dintre ele. Acest  sistem asigură transparență și un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sănătății. Nu în ultimul rând, această platformă permite oricărei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul în care se află dosarul depus de producător în vederea obținerii autorizației de punere pe piață a unui medicament ”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

 


Adaugati un comentariu


 

*