Dr. Danut Pale: „Nu sunt de acord cu abuzurile! Animalele trebuie protejate”

21 septembrie 2017 | 0 comentarii |

 

Deputatul social-democrat buzoian, de profesie medic veterinar, a sustinut in cadrul unei dezbateri a proiectului legii privind protectia animalelor, ca „nicio persoana nu are voie sa raneasca animalele”.

 

Dr. Danut Pale – deputat Buzau

Dezbaterile generale care au avut loc miercuri, 20 septembrie, in cadrul subcomisiei constituita pentru discutarea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.205/2004 privind protectia animalelor, din Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor, au fost conduse de deputatul de Buzau Danut Pale, care la inceputul acestei sesiuni parlamentare a fost ales cu unanimitate de voturi vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura.

Dezbaterile au constat in discutarea cu reprezentanti ai mai multor institutii guvernamentale si asociatii care lupta pentru protectia animalelor pe marginea propunerilor de modificare a Legii 205/2004 facute de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). De profesie medic veterinar, Danut Pale a contribuit la elaborarea mai multor amendamente depuse la proiectul de act normativ.

 

Printre modificarile propuse in timpul dezbaterii se afla cea care priveste faptul ca nicio persoana nu are voie sa raneasca animale, pana acum legea facand referire doar la  persoana care detine cu orice titlu valabil, precum si orice persoana fizica sau juridica in ingrijirea careia se afla animalul. O alta propunere este cea a completarii articolului 6 din legea aflata in discutie, cu interdictia de a provoca animalelor teama puternica si de a le utiliza in acte de cersetorie.

Ca medic veterinar care isi iubeste profesia, ca iubitor de animale si aparator activ al acestora, dr. Danut Pale a declarat, in timpul dezbaterilor, ca nu este „de acord cu abuzurile! Animalele trebuie protejate. Institutiile statului trebuie sa isi faca treaba in ceea ce priveste aplicarea legii iar cetatenii trebuie sa respecte prevederile acesteia.  Suntem in Romania anului 2017, trebuie sa ne comportam ca atare”.

 

Danut Pale -Comisie Camera Deputatilor

Referitor la expunerea unui dintre participantii la dezbateri, care a pus la indoiala respectarea legii pentru animalele din ferme si gospodarii, cum ar fi caii utilizati pentru munca, deputatul buzoian a subliniat ca exista reglementari pentru fiecare specie in parte si ofera acelasi indemn, atat autoritatilor cat si cetatenilor. A apreciat insa ca „este necesara o stransa colaborare in cadrul careia prima categorie sa informeze, iar cea de-a doua sa se informeze”.

Tot in cadrul dezbaterilor de miercuri, s-a discutat si despre OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, despre care deputatul buzoian a apreciat ca necesita imbunatatiri.

Aceasta Ordonanta trebuie imbunatatita si este un alt proiect pe care dorim sa il abordam in viitor, in cadrul Comisiei pentru agricultura, sa il discutam si sa vedem care sunt cele mai bune solutii pentru modificarea sa”, a explicat, la finalul intalnirii, dr. Danut Pale.


 


Adaugati un comentariu


 

*