Dr. Danut Pale, vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura a Camerei Deputatilor

6 septembrie 2017 | 0 comentarii |

In noua functie, despre care medicul veterinar buzoian- deputat PSD spune ca-l onoreaza dar il si responsabilizeaza, a fost ales cu unanimitate de voturi.

 

Medicul veterinar buzoian Dant Pale, deputat PSD, a primit, marti, 5 septembrie 2017, o noua responsabilitate in Camera Deputatilor. El a fost ales, cu unanimitate de voturi, in functia de vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii specifice.

Fostul presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzau si fost vicepresedinte al aceluiasi for profesional la nivel national este, incepand din aceasta legislatura, deputat de Buzau, ales pe listele PSD. La nivelul Camerei inferioare a Parlamentului, Danut Pale a promis ca va face tot ce-i va sta in putinta pentru a imbunatati legislatia in domeniul agriculturii, zootehniei, industriei alimentare si medicinei veterinare.

Noua functie ma onoreaza, dar sunt constient ca vine cu o responsabilitate si mai mare in ceea ce priveste domeniile de activitate ale comisiei. Le multumesc colegilor si le promit atat lor, cat si dumneavoastra, buzoienilor care m-ati ales, ca si tuturor romanilor, ca intotdeauna voi actiona doar in beneficiul cetatenilor. Din noua postura ma simt mai motivat sa actionez, asa cum am promis, in special pentru armonizarea legislatiei in domeniu cu legislatia europeana. Voi avea mai multe posibilitati pentru a realiza acest obiectiv, pentru ca voi avea acces la mai multe informatii si voi avea o legatura permanenta cu toate organismele interne, europene si internationale, in domeniu”, a declarat, pentru SanatateaBuzoiana.ro, deputatul buzoian.

 

Membru al Comisiei pentru Agricultura inca de la debutul in viata parlamentara, incepand de ieri, medicul veterinar buzoian isi va putea indeplini probabil cu mai mult succes obiectivele pe care si le-a propus, intrucat va avea o mai mare influenta din pozitia de vicepresedinte al acestei comisii, prin care trec actele normative din domeniu, inainte de votul plenului.

In calitate de parlamentar, dr. Danut Pale este si membru supleant al Delegatiei Parlamentului Romaniei in Adunarea Parlamentara a OSCE, vicepresedinte al Grupului de prietenie cu Regatul Tarilor de Jos (Olanda) si mebru al grupurilor parlamentare  de prietenie cu Grecia si Germania.

In cadrul Comisiei de Agricultura sunt luate decizii privind programele din domeniul agriculturii, silviculturii, horticulturii, zootehniei, pisciculturii si fondului cinegetic. De asemenea, lbiera initiativa, formele de proprietate, de asociere, creditare si arendare in domeniile mentionate sunt reglementate prin aceeasi comisie. Alte domenii de actovitate ale comsiei se refera la gospodarirea fondului funciar, activitatea societatilor si regiilor cu capital de stat sau mixt din agricultura, silvicultura si alimentatie, precum si servicii pentru agricultura, silvicultura, imbunatatiri funciare si industrie alimentara.

 


Adaugati un comentariu


 

*