Un medic roman, vicepresedinte al Federatiei Mondiale a Societatilor de Neurochirurgie

6 septembrie 2017 | 1 comentariu |

Profesorul doctor Ioan Stefan Florian a fost ales in boardul organizatiei profesionale internationale in cadrul ultimului Congres, care a avut loc la finele lunii trecute, la Istanbul.

 

Prof. univ. dr. Ioan Stefan Florian

In antiteza cu situatia de la spitalul Colentina, unde doi medici neurochirurgi si-au dat demisia pentru ca unitatea medicala nu le asigura conditiile optime pentru a-si desfasura activitatea, pe plan international, nerurochirurgia romaneasca este reprezentata de acum la cel mai inalt nivel. Un medic roman a fost ales vicepresedinte al celui mai important for profesional international din acest domeniu. Este vorba de Federatia Mondiala a Societatilor de Neurochirurgie, care la cel mai recent Congres, desfasurat la finele lunii trecute la Istanbul si la care au participat reprezentanti ai societatilor de neurochirurgie din intreaga lume.

Evenimentul a fost unul deosebit de important pentru neurochirurgia romaneasca, intrucat, in urma alegerilor desfasurate cu aceasta ocazie, presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie, profesorul doctor Ioan Stefan Florian, a fost ales in functia de vicepresedinte al forului profesional mondial. Romania va fi astfel reprezentata la varful neurochirurgiei internationale, alegerea medicului clujean in functia de vicepresedinte insemnand totodata si o recunoastere a valorii neurochirurgiei romanesti, precum si a eforturilor facute de Societatea Romana de Neurochirurgie, condusa de dr. Ioan Stefan Florian, pentru dezvoltarea acestei specializari in tara si in zona sud-est europeana.

 

Despre proiectele pe care le are in vedere din pozitia de vicepresedinte al forului mondial, medicul roman a precizat ca va incerca sa sprijine specialistii cei mai valorosi pentru a deveni mai vizibili pe plan international. In acest scop va face lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani, in paralel cu asigurarea unei prezente tot mai consistente a neurochirurgilor romani, rezidenti sau seniori, la toate activitatile internationale educationale si stiintifice la care va participa. „Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica. Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international ci, din aceasta pozitie, voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national”, a mai declarat dr. Ioan Stefan Florian.

 

In conditiile alegerii boardul Federatiei Internationale a Societatilor de Neurochirurgie, congresul pe care Societatea Romana de Neurochirurgie si UMF Iuliu Hatieganu il vor organiza peste cateva zile la Cluj capata o mai mare relevanta. Cea de-a treia editie a Congresului Societatii Sud Est Europene de Neurochirurgie, care va fi gazduit de UMF Cluj in perioada 14-16 septembrie, este un eveniment stiintific medical care se numara printre  cele mai importante din domeniul neurochirurgiei la nivel european si, la nivel local, cel mai important congres organizat de Societatea Romana de Neurochirurgie.

La eveniment vor participa peste 400 de medici, studenti la medicina si asistenti medicali, atat din tara cat si din Europa Centrala si de Sud Est, iar programul stiintific va fi sustinut de 50 de lectori de renume din Germania, Franta, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India si, bineinteles, Romania.

 Comentarii (1)

  1. Mariana Grecu spune:

    Ma bucur ff mult, pt realizarile medicilor romani!!Felicitari!!!

Adaugati un comentariu


 

*