Echipamentele medicale, un barometru al calității serviciilor prestate?

31 ianuarie 2023 | 0 comentarii |

Cu siguranță că în centre medicale, clinici, farmacii și oriunde în altă parte unde personalul ar trebui să poarte uniforme medicale sunteți încurajați de imaginea impecabilă a personalului. La fel cum, evident, sunteți sceptici când observați că îmbrăcămintea acestuia nu este adecvată sau curată.

V-ați gândit vreodată la faptul că atunci când vorbim despre uniforme medicale avem în vedere un altfel de barometru al calității serviciilor prestate? Sunt elemente esențiale ale echipamentului de protecție pentru personalului medical și au un rol important în asigurarea siguranței pacienților. Sunt proiectate pentru a proteja atât personalul medical, cât și pacienții împotriva infecțiilor și a altor riscuri.

Există mai multe tipuri de uniforme medicale, în funcție de rolul și domeniul de activitate al personalului medical. Astfel, există uniforme de laborator, uniforme pentru asistenți medicali, uniforme pentru medici, uniforme pentru infirmiere și multe altele. Fiecare tip de uniformă este special proiectat pentru a se potrivi nevoilor și cerințelor specificului domeniului respectiv. Ce se diferențiază este însă calitatea lor.

 

Cum sunt uniformele medicale de calitate?

 

Atunci când sunt comandate piese individuale, anume pantaloni medicali sau seturi complete de uniforme medicale – cu tunică spre exemplu – există criterii stricte de selecție. Aceste articole vestimentare sunt confecționate din materiale de calitate superioară, sunt rezistente la uzură, dar și la detergenți, precum și la microorganisme. Sunt, de asemenea, proiectate pentru a fi confortabile și ușoare, astfel încât să permită personalului medical să se miște liber și să-și desfășoare activitățile în mod eficient.

De menționat de asemenea că au câteva caracteristici distinctive, cum ar fi buzunarele speciale pentru instrumente, fermoare sau nasturi care se închid bine, pentru a preveni răspândirea infecțiilor. De asemenea, unele uniforme au mâneci lungi sau mâneci elastice pentru a proteja mâinile personalului medical.

Calitatea lor trebuie să fie și cea caracteristică care se vede în timp. Asta în sensul în care vor fi ușor de curățat și întreținut – pot fi spălate la temperaturi înalte pentru a ucide orice microorganisme și pot fi uscate la aer sau în uscător. Adică în condiții casnice, purtătorul să nu depindă de serviciile profesionale de curățătorie.

 

Articole vestimentare pretențioase, comandate de la surse sigure

 

Având în vedere standardele domeniului, este cert faptul că firmele care au nevoie să asigure personalului echipamente medicale vor alege furnizorii de încredere. Se vor baza pe cei care au diversitate de modele și mărimi. De obicei experiențele altor clienți sunt relevante, așadar catalogul de clienți este el însuși o recomandare pentru noi clienți.

Există implicit o competiție a prețurilor, însă mai întâi de toate este analizat raportul preț-calitate. Unele firme de profil, furnizori de echipamente medicale, pot de asemenea să ofere servicii complete, în sensul în care pot personaliza seturile vestimentare. Contractele astfel negociate aduc avantajul nu doar al prețului, cât și a timpului optim de livrare, o singură comandă asigură atât stocul de uniforme, cât și preferința aceasta pentru personalizare.

Nu în cele din urmă, din rațiuni practice, ar fi de dorit ca furnizorul să poată avea soluții variate pentru toate categoriile de produse – atât în ceea ce privește vestimentația, cât și încălțămintea medicală.

 


Adaugati un comentariu


 

*