24 de cadre medicale din două spitale importante din Capitală, confirmate cu COVID-19

Totodată, în cazul unuia dintre aceste spitale, au fost testați pozitiv și 10 pacienți internați, care au fost transferați către alte unități sanitare ce gestionează cazurile de infectare cu noul coronavirus.

 

Noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul personalului medical au fost anunțate aseară de două unități sanitare importante din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență (SUUB) și Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC).

În cazul SUUB, testările le nivelul personalului medical au fost demarate pe data de 22 martie, la momentul la care se constata o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive înregistrate în cadrul spitalului, după ce un pacient dializat a fost transferat aici de la o clinică privată, stabilindu-se ulterior că era infectat cu noul coronavirus.

În total, s-au prelevat peste 500 de probe pentru testare, iar pentru 20% dintre acestea sunt încă așteptate rezultatele. Cu această ocazie, s-a constatat că 17 cadre medicale și 10 pacienți erau infectați cu noul coronavirus.

 

S-a înregistrat, totodată, o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus, la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ.

Ca urmare a confirmării acestor noi cazuri, conducerea SUUB a făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, care a demarat o anchetă epidemiologică extinsă pentru a se identifica persoanele cu care pacienții și personalul medical infectat intraseră în contact.

Totodată, potrivit protocolului în astfel de situații, cei 10 pacienți au fost transferați de la SUUB la alte spitale din Capitală desemnate să gestioneze exclusiv cazurile de infectare cu noul coronavirus, în timp ce la nivelul unității sanitare au fost luate măsuri urgente, cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea infecțiilor.

 

 

Tot aseară, SUUMC a anunțat că șapte cadre medicale din cadrul spitalului au fost diagnosticate pozitiv la infecția cu noul virus, fiind vorba de pacienți simptomatici. Imediat ce testele au ieșit pozitiv, a fost demarată o amplă anchetă epidemiologică, în urma căreia au fost identificați toți contacții apropiați, aceștia fiind testați la rândul lor. Toți sunt asimptomatici, dar s-a impus autoizolarea acestora la domiciliu, iar în prezent nu există semne de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical din spital.

Conducerea unități medicale a mai transmis că spaţiile unde au fost diagnosticate aceste persoane au urmat procedurile stricte de dezinfecţie şi igienizare, conform standardelor internaţionale în acest domeniu.

În acest context, dorim să accentuăm faptul că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”, se mai arată într-un comunicat transmis de SUUMC.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*