Generalul medic Ionel Paul Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății

1 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Acesta a fost numit printr-un Ordin al premierului Ludovic Orban, după promovarea fostului secretar stat Nelu Tătaru, în funcția de ministru al Sănătății.

 

Gral. medic Paul Oprea (Foto arhiva)

Ministerul Sănătății își întărește echipa cu forțe militare. În contextul evoluției crizei COVID-19 și după promovarea în funcția de ministru al Sănătății a fostului secretar de stat Nelu Tătaru, în urma demisiei fostului ministru Victor Costache, era de așteptat ca postul rămas vacant să fie ocupat de un nou secretar de stat, iar varianta pentru care a optat Guvernul a fost cooptarea unui medic militar în echipă.

Generalul-maiorul în rezervă Ionel Paul Oprea în  a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, printr-un Ordin al premierului Ludovic Orban, publicat în Monitorul Oficial din 31 martie.

Generalul medic Paul Oprea și-a dobândit experiența profesională și managerială în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central şi la Institutului Medico-Militar. În perioada 2016-2019 a fost şef al Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, după care şi-a continuat activitatea de chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Generalul Oprea s-a remarcat și în misiuni medicale externe, executate la comanda unor structuri medicale în teatrul de operații din Angola şi în cadrul Misiunii ONU de menținere a păcii în Somalia.

 


Adaugati un comentariu


 

*