Spitalul Militar Central a prezentat raportul de autoevaluare pe anul trecut

13 februarie 2019 | 0 comentarii |

În cadrul unei ședințe la care a participat și ministrul Apărării, comandantul spitalului, g-ral. maior dr. Florentina Ioniță Radu, a prezentat misiunile instituției medicale, activităţile şi obiectivele de performanţă pentru perioada evaluată, precum și obiectivele pentru anul în curs.

 

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) a prezentat, ieri, raportul de autoevaluare a activității pe anul trecut a unității medico-militare, în cadrul unei ședințe festive la care a participat și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Raportul activității pe anul trecut a fost prezentat de comandantul unității, generalul maior doctor Florentina Ioniță Radu, care a pus accentul și pe necesitatea elaborării şi implementării unor proiecte strategice de dezvoltare a infrastructurilor critice, specifice medicinei militare  cum ar fi investiţia în resursa umană, tehnologie modernă şi IT, capabilităţi privind logistica şi clădirile, cercetare-dezvoltare şi inovare.

Din raportul prezentat cu această ocazie reiese că SUUMC este cea mai mare unitate sanitară cu paturi din cadrul reţelei sanitare proprii a Ministerului Apărării Naţionale (MApN), cu peste 35 de secţii şi 1.309 de paturi pentru spitalizare continuă şi de zi.

Unul dintre cele mai importante momente din perioada analizată a avut loc la data de 21 noiembrie 2018, când unitatea medicală a primit încadrarea în categoria a-II-a de acreditare.

Suntem un spital multidisciplinar, care deţine în acest moment, după eforturile depuse în ultimii ani, toată infrastructura necesară abordării tuturor patologiilor, mai puţin cele care ţin de sfera pediatriei şi obstetricii”, a mai precizat comandantul spitalului, în raportul prezentat.

 

Un alt moment important al anului trecut a fost readucerea în incinta spitalului a secției de boli infecțioase, care a funcționat extern încă din anul 1957, până în luna iulie a anului precedent. De asemenea, Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei a revenit în structura SUUMC, care i-a preluat, prin absorbție, întreaga activitate.

Astfel, în structura Spitalului Universitar de Urgență Militar Central funcţionează, în prezent, Centrul clinic de boli cardiovasculare, Centrul clinic de radiologie – imagistică medicală, Centrul de boli oncologice, Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, Centrul de glaucom şi Centrul de melanom malign. „Această abordare modernă, de centralizare a serviciilor oferite în vederea eficientizării actului medical, ne situează pe acelaşi palier cu unităţi medicale de referinţă din străinătate, reprezentând o etapă firească ce arată, o dată mai mult, concepţia conform căreia în centrul preocupărilor noastre se află pacientul, omul”, a mai precizat dr. Florentina Ioniță Radu.

 

Potrivit datelor prezentate de comandantul SUUMC, serviciile medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă au crescut anul trecut cu 8%, de la 47.471, în anul 2017 la 51.329, în anul 2018.  Tot în anul 2018, complexitatea serviciilor oferite a avut un trend ascendent, înregistrând o creştere de 2%.

În termeni financiari, veniturile anuale realizate din servicii spitaliceşti au crescut cu 4%, de la 186.211.581 de lei la 194.961.046 de lei.

În perioada analizată, adresabilitatea Unităţii de Primire Urgenţe a crescut de la 24.772 de pacienţi, în 2014, la 35.521 în 2018, proporţia urgenţelor fiind una constantă.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie, progresul este la fel de important. Numărul total de consultaţii de specialitate oferite în Ambulatoriul Integrat al SUUMC a crescut de la 70.772 în anul 2017, la 72.417 în anul 2018, iar valoarea totală realizată de specialităţile clinice a crescut în anul 2018 cu 2,3%, comparativ cu anul 2017.

De menţionat că adresabilitatea se menţine la aceleaşi valori ridicate şi în primul semestru al acestui an, iar în acest moment, unitatea noastră asigură asistenţă medicală în cadrul a 38 de programe naţionale, fiind pe deplin inclusă în efortul naţional”, se mai arată în raportul de autoevaluare prezentat de dr. Ioniță-Radu.

 

Dr. Florentina Ionita Radu si Gabriel Les

În cadrul aceleiași ședințe, ministrul Gabriel Leș a felicitat personalul SUUMC pentru rezultatele obținute în anul 2018 și a dat asigurări că instituția-fanion a medicinei militare din România va beneficia de tot sprijinul conducerii ministerului, prin asigurarea resurselor necesare dezvoltării proiectelor de infrastructură, pentru condițiile de muncă ale personalului medical, astfel încât SUUMC să poată oferi pacienților militari și civili servicii la standarde europene și NATO.

„Creșterea calității serviciilor de sănătate oferite pacienţilor în această instituție trebuie să reprezinte o preocupare constantă pentru managementul instituției. Aceasta se poate realiza atât printr-o pregătire continuă la standarde cât mai înalte a personalului medical, cât și prin dotarea cu noi echipamente performante și modernizarea infrastructurii spitalicești”, a mai declarat ministrul Apărării Naționale.

(Sursă foto: SUUMC)

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*