Efectele nebanuite ale merelor, strugurilor si turmericului in cancerul de prostata

S-a descoperit recent ca acestea contin mai multi compusi naturali care au capacitatea e a reduce dimensiunile tumorilor.

 

Turmericul, merele si strugurii ar putea detine secretul prevenirii si tratarii unuia dintre cele mai comune tipuri de cancer, conform unui studiu realizat recent in Statele Unite. Cercetatorii au identificat in turmeric, mere si struguri mai multi compusi naturali care au potentialul de a „infometa” tumorile la prostata si de a le reduce dimensiunile. Aceste substante par sa aiba cele mai puternice efecte atunci cand sunt asociate.

Studii anterioare au identificat o serie de compusi care se regasesc in special in alimentele vegetale si au potentialul de a reduce riscul de cancer de prostata.

Pentru aceasta cercetare, oamenii de stiinta au utilizat o noua metoda de screening cu randament mare, cu care au fost testate 142 de substante naturale, in vederea identificarii celor mai eficiente in stoparea dezvoltarii celulelor care alcatuiesc tumorile la prostata.

 

In urma analizelor, echipa de cercetatori a identificat trei compusi care s-au dovedit cei mai eficienti pentru stoparea dezvoltarii celulelor tumorale din cancerul de prostata. Este vorba de curcumina, care se regaseste in turmeric, acidul ursolic, prezent in coaja de mar, si resveratrolul, gasit in strugurii rosii si in fructele de padure. Compusii au fost testati pe celule canceroase prelevate de la soareci si oameni, atat individual cat si prin asociere.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in cazul asocierii dintre acidul ursolic si curcumina sau resveratrol, compusii naturali au impiedicat absorbtia glutaminei de catre celulele canceroase avand ca urmare prevenirea dezvoltarii tumorilor la soareci. Glutamina este un aminoacid care stimuleaza dezvoltarea celulelor tumorale in cazul cancerului de prostata iar prevenirea absorbtiei sale le „infometeaza” pe acestea pana la eradicare, precizeaza sursa citata.

In plus, s-a dovedit ca atat curcumina si resveratrolul, cat si acidul ursolic, nu au produs efecte adverse, deoarece sunt compusi naturali.

 


Adaugati un comentariu


 

*