Eforturile medicilor de la Floreasca si Elias, incununate de succes: Gabriel Cotabita a fost externat

16 iulie 2015 | 1 comentariu |

Artistul a stat internat mai bine de doua luni, o buna perioada aflandu-se in coma, timp in care sansele sale de supravietuire au fost puse serios sub semnul intrebarii.

 

cotabitaAstazi, medicii de la spitalele Floreasca si Elias care s-au ocupat in ultimele saptamani de sanatatea solistului Gabriel Cotabita au toate motivele sa fie satisfacuti. Pacientul a parasit spitalul dupa mai bine de doua luni de zile de la internare, intr-o stare buna. Pe data de 8 mai, artistul in varsta de 59 de ani a fost gasit cazut fara cunostinta intr-o sala de sport pe care obisnuia sa o frecventeze, fiind de urgenta transportat la spitalul Floreasca, unde a fost internat la sectia de Terapie Intensiva. Medicii au constatat ca suferise un infarct, iar starea sa era una foarte grava, declarandu-se la acel moment rezervati in privinta sanselor sale de recuperare. Cea mai grava problema era aceea ca, in urma infarctului, creierul sau nu mai primise oxigen timp de cateva minute, iar medicii se temeau ca anumite functii cerebrale au fost afectate iremediabil din aceasta cauza. O buna perioada de timp, Gabriel Cotabita a fost in coma, insa datorita ingrijirilor primite din partea personalului medical, starea sa a inceput sa se amelioreze la un moment dat, evolutia pacientului fiind din ce in ce mai favorabila.

A fost astfel mutat de la sectia de Terapie Intensiva intr-un salon, iar la cateva zile a fost transferat la spitalul Elias, pentru a-si continua recuperarea. Daca in urma cu aproape o luna multi s-au grabit sa imprastie tot felul de stiri funeste despre starea de sanatate a artistului, astazi, Gabriel Cotabita a parasit spitalul, medicii considerand ca poate fi externat si isi poate continua recupererea acasa.

 

Dr. Dana Safta

Dr. Dana Safta

Eforturile echipelor medicale de la cele doua spitale sunt astfel incununate de succes, cazul lui Gabriel Cotabita putand fi recunoscut drept o performanta medicala.

Despre starea actuala a pacientului, directorul medical al spitalului Elias, medicul Dana Safta a declarat ca este una vizibil ameliorata. „Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabita este purtator de defibrilator automat, pentru prevenirea recurentei aritmiilor severe. Psihic si neurologic are un status net ameliorat fata de internare. Va continua recuperarea în ambulatoriu si va reveni la control medical periodic sau ori de cate ori este nevoie” a precizat dr. Dana Safta. Referindu-se la zvonurile raspandite prin diverse publicatii, referitoare la costurile ridicate pe care le-a presupus spitalizarea artistului, medicul a declarat ca Gabriel Cotabita a beneficiat de asistenta medicala gratuita, ca si orice alt asigurat, iar toate costurile necesare au fost decontate din bugetul CNAS.

 


Categorii: Actual, Medici

Comentarii (1)

  1. Natalia Ivan spune:

    In Bucuresti exista doctori care lucreaza in meseria lor din inima si nu asteapta nimic de la pacienti, ci meseria lor si dragostea de pacient e vadita prin succesul operatilor si ce de multe ori se cheama imposibil. Respect pana la pamant pentru asa oameni.

Adaugati un comentariu


 

*