Farmacisti si distribuitori de medicamente, implicati intr-o retea de traficanti de droguri

Gruparea era condusa de un avocat si se ocupa cu procurarea de medicamente care contin substanta activa, care erau apoi vindute in Norvegia ca droguri.

 

perchezitieMai multi farmacisti si distribuitori de medicamente care si-au depasit atributiile de servici fac obiectul unei anchete a procurorilor de la DIICOT, fiind suspectati ca fac parte dintr-o retea care procura ilegal medicamente ce se prescriu doar pe baza de reteta, pe care apoi le distribuia in Norvegia ca droguri de risc. Este vorba de medicamente ce au in componenta substanta activa, precum Diazepam, Xanax sau Rivotril, din aceasta cauza regimul de prescriere si comercializare a acestora fiind foarte strict.

Reteaua infractionala, care se pare ca era coordonata de un avocat din cadrul Baroului Mehedinti, a actionat, potrivit anchetatorilor, in perioada 2014 – 2015, activitatea sa ajungand in atentia procurorilor in cursul lunii martie a acestui an. Atunci, anchetatorii s-au sesizat dupa ce au aflat informatii referitoare la un barbat care comericaliza Xanax, cautandu-si clienti in judetele Gorj si Mehedinti.

 

farmacie medicamenteOdata cu inceperea cercetarilor, procurorii si-au dat seama la scurt timp ca suspectul nu actiona de unul singur si ca in spatele sau se afla o adevarata retea. S-a stabilit astfel ca membrii gruparii procurau ilegal medicamentele cu continut stupefiant atat din Romania cat si din Serbia si Bulgaria, un rol important in acest sens avandu-l farmacistii si distribuitorii de medicamente din retea. Medicamentele erau livrate in cutii pentru care traficantii plateau intre 25 si 60 de lei pe bucata, sumele variind in functie de concentratia comprimatelor. Au fost procurate astfel sute de mii de comprimate, care au fost apoi distribuite in tara cat si in strainatate, fiind vandute ca droguri de risc. Vanzarile de medicamente erau intermediate chiar de avocatul din Mehedinti, iar profiturile obtinute de membrii retelei depaseau de sute de ori suma investita pentru procurarea comprimatelor.

 

medicamente Traficantii isi creasera niste legaturi in Norvegia, tara in care a fost distribuita cea mai mare parte a medicamentelor, care ajungeau la consumatorii de droguri.

In aceasta dimineata, procurorii DIICOT au efectuat 14 perchezitii in Bucuresti si judetele Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj si Timis, in vederea destructurarii retelei. In cursul acestor perchezitii au fost ridicate 12 persoane si duse la audieri la sediul DIICOT Gorj, din spusele anchetatorilor fiind vorba de membri ai gruparii. Anchetatorii au mai stabilit ca medicamentele erau procurate initial de la dealerii de medicamente, care, la randul lor le scoteau din depozitele de medicamente din Romania, facand rost de ele si de pe pietele din Serbia si Bulgaria.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*