Elevii ramniceni, cei mai priceputi sanitari ai Buzaului

30 mai 2017 | 0 comentarii |

Echipele Scolii Gimnaziale nr 1 si Colegiului National „Al. Vlahuta” s-au clasat pe primul loc la faza judeteana a concursului „Sanitarii Priceputi”.

 

Sanitarii priceputi buzau - faza judeteanaConcursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii Priceputi”, a carui faza judeteana a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, sub egida Filialei de Cruce Rosie Buzau, in colaborare cu Inspectoratul Scolar si Directia de Sanatate Publica, a demonstrat ca cei mai priceputi sanitari din judet sunt elevii unor scoli ramnicene.

Concursul, care se adreseaza elevilor din gimnazii si licee, a avut drept obiective insusirea cunostintelor despre acordarea corecta a primului ajutor de baza, notiunilor privind adoptarea unui stil de viata sanatos, precum si cunoasterea unor aspecte privind Miscarea Internationala de Crucea Rosie”, a precizat Floarea Barzu, director Crucea Rosie Buzau.

Echipajele clasate pe locurile I, II si III, atat de la gimnazii, cat si de la licee, au primit diplome si cupe, insa directorul CR Buzau spune ca „toti participantii au fost castigatori, prin cunostintele pe care le-au acumulat si prin seriozitatea pregatirii in acordarea primului ajutor, de care au dat dovada, fie ca au fost premiati sau nu”.

 

Sanitarii Priceputi BuzaIn urma intrecerii, juriul a desemnat castigatorii, la cele doua categorii la care s-a organizat intrecerea. Astfel, la categoria „Gimnazii”, Locul I a fost ocupat de echipajul Scolii Gimnaziale nr. 1 din Ramnicu Sarat, Locul II  a revenit elevilor de la Scoala gimnaziala „Vasile Cristoforeanu”, tot din Ramnicu Sarat, iar Locul III, echipajului elevilor de gimnaziu de la Liceul Teoretic „Stefan cel Mare”, din Ramnicu Sarat.

La categoria „Licee”, castigatorii competitiei din acest an au fost echipajul Colegiului National „Al. Vlahuta” Ramnicu Sarat – Locul I, cel al Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” Buzau- Locul II, iar elevii Liceului Tehnologic Agricol Smeeni si cei ai Colegiului National „Mihai Eminescu” Buzau care s-au clasat pe Locul III, la egalitate de puncte.

Avand in vedere ca in acest an faza nationala a concursului Sanitarii priceputi se organizeaza pentru categoria Gimnazii, echipajul Scolii Gimnaziale nr. 1 din Ramnicu Sarat va reprezenta judetul Buzau la aceasta competitie, ce va avea loc la Complexul de Agrement Poiana Pinului in perioada 21-26.07.2017”, a mai precizat Floarea Barzu, directorul CR Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*