Elevii și profesorii de elită ai Buzăului, premiați de Consiliul Județean

7 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Evenimentul a devenit unul de tradiție pentru reprezentanții administrației județene care consideră sănătos obiceiul de a-i recompensa la fiecare sfârșit de an pe câștigărorii olimpiadelor școlare și pe profesorii care îi pregătesc.

 

Munca depusă pe parcursul anului în curs, de elevii buzoieni care au obținut rezultate meritorii la olimpiadele școlare sau la diferite concursuri sportive a fost recompensată astăzi și de reprezentanții administrației județene. Tradiția de a susține educația, cultura și sănătatea este una deja împământenită de câțiva ani, astfel că la fel cum s-a întâmplat la fiecare sfărșit de an, conducerea județului a oferit premii în bani, olimpicilor și profesorilor care i-au pregătit.

Festivitatea de premiere a avut loc în această după-amiază la sala D. Filipescu a Consiliului Județean, iar lista elevilor și profesorilor recompensați a fost și de această dată una lungă și diversificată, cuprinzând câștigători ai unor locuri fruntașe la olimpiade și concursuri, atât pe plan național, cât și internațional. „Este modul nostru de a mulțumi elevilor și profesorilor care reprezintă județul cu cinste la concusurile naționale și internaționale. Știm cu toții că în spatele acestor rezultate stau multe ore de studiu și sacrificii, dar o educație sănătoasă, chiar dacă uneori presupune renunțarea la distracție sau alte bucurioare cotidiene, are întotdeauna satisfacții enorme, la final. Mulțumesc tuturor pentru felul în care au înțeles să ne onoreze județul și să ne reprezinte în țară și în lume și îmi exprim speranța că o parte dintre acești tineri vor contribui, prin mintea și entuziasmul lor, la construirea unei Românii mai bune, mai frumoase, în care copiii și nepoții lor să poată tri fericitiți și mulțumiți”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, cu prilejul acordării premiilor.

 

Lista celor premiați astăzi de președintele Consiliului Județean cuprinde 28 de elevi și 24 de profesori, iar domeniile în care aceștia s-au făcut remarcați sunt din cele mai diverse. Dintre elevi premiați astăzi, 14 au obținut locul I la olimpiade și competiții naționale și internaționale, 4 au ocupat locul al II-lea, alți 9 s-au clasat pe a treia treaptă a podiumului, iar unul dintre ei, respectiv Petruț Dinu, a obținut premiul special la Olimpiada Internațională de Lectură.

Ocupanții primei trepte a podiumului au fost Marina Baboi, Elena Carmen Mocanu, Alexandra Nicolae, Carmen Andreea Neșu, Alex Constantin Drezaliu, Ionuț Teodor Însurățelu, Elena Diana Moldoveanu, Lavinia Andreea Tănase, Raluca Andreea Trandafir, Bogdan Constantin, Nicoleta Durac, Bianca Lopătaru, Gabriel Butanete și Robert Butanete. Pentru locurile II obținute la olimpiade naționale au fost recompensați Angela Daria Aldea, Mihaela Stoica, Mariana Barbu și Iosif Militaru, acesta din urmă urcand pe podium la Campionatul Național de Lupte. Lista premianților a fost completată de Ionuț Boinagiu, Mihai Grigore, Adrian David, Miruna Petrache, Elena Mădălina Popescu, Raluca Cristina Boboc, Ana-Maria Rosalinda Lupu, Gerogiana Irina Torocian și Andreea Stanciu, ocupanți ai locurilor III la olimpiadele și concursurile la care au participat.

 

Lista premiaților a continuat cu 24 de profesori de la liceele și cluburile sportive din județ, care și-au adus contribuții decisive la rezultatele excepționale obținute de elevii lor.

Astfel, în cadrul festivității de azi au fost recompensați profesorii Ionel Banu, Gabriel Nicolau, Paula Stegărescu, Valeriu Șușnea, Cristina Maican, Ionuț Răzvan Călin, Nicoleta Moraru, Eugenia Hristache, Marius Nicolae Ursache, Carmina Miron, Dumitru Vîlcu, Iuliu Vasilescu, Dragoș Bîrzu, Roxana Lupu, Vasile Stănel, Georgiana Konieaeva, Adrian Stoica, Marilena Nicolescu, Mihai Nițescu, Viorica Radu, Madi Mocanu, Grațiela Dobre, Florin Tîrcolea și Dănuț Solcan.

Elevii și profesorii au primit, din partea Consiliului Județean, câte 600 de lei pentru premiile obținute la olimpiadele internaționale, câte 500 de lei pentru premiul I, 400 de lei pentru premiul al II-lea și câte 300 de lei pentru premiul al III-lea. Valoarea totală a premiilor acordate de Consiliul Județean elevilor și profesorilor a fost de 22.400 de lei.

 

GALERIE FOTO:

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*