Protocol de colaborare între Consiliul Județean Buzău și Crucea Roșie

Parteneriatul va fi valabil până la finele anului 2020, iar în funcție de modul în care va decurge colaborarea între administrația locală și organizația umanitară, acesta se va putea prelungi.

 

Anul 2018 va reprezenta începutul unei noi colaborări înre Consiliul Județean Buzău și filiala locală a Crucii Roșii, colaborare care se va întinde pe parcursul a mai bine de un an și jumătate. În acest sens, în zilele următoare va fi încheiat un protocol de colaborare între instituția administrativă și filiala județeană a organizației umanitare, valabil până la data de 31 decembrie a anului 2020. După această  dată, dacă părțile vor cădea de acord, colaborarea se va prelungi și pe viitor.

Încheierea acestui protocol va fi supusă, joi, aprobării consilierilor județeni, iar după obținerea votului favorabil, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și directorul filialei Buzău a Crucii Roșii, Florarea Bârzu, vor semna documentul care parafează începerea acestei colaborări.

În baza acestui parteneriat se vor desfășura acțiuni și proiecte comune în scop umanitar, cei doi parteneri colaborând totodată pentru sprijinul populației în intervențiile în cazul unor situații de urgență.

 

O primă măsură în cadrul noului protocol care se va semna în zilele următoare va fi alocarea sumei de 15.000 de lei, Crucii Roșii, după ce va fi operată prima rectificare a bugetului propriu al județului.

Suma va fi alocată de administrația județeană în scopul achiziționării unui container modular care va fi folosit de organizația umanitară pentru depozitarea diferitelor materiale de logistică necesare în cadrul activităților specifice.

Totodată, Consiliul Județean  se obligă să colaboreze și să susțină, în limita resurselor bugetare, și alte proiecte umanitare inițiate de Crucea Roșie Buzău precum și intervențiile în cazul unor situații de urgență.

 

De cealaltă parte, Crucea Roșie, prin directorul filialei Buzău, Floarea Bârzu, se obligă să se implice în programe în beneficiul comunității buzoiene, în special pe linia îmbunătățirii stării de sănătate și a prevenirii îmbolnăvirilor. Totodată, în cazul unor dezastre naturale sau al altor situații de urgență, Crucea Roșie va organiza, în colaborare cu celelalte structuri de intervenție, servicii de ajutorare de urgență a victimelor, atât privind îngrirea răniților cât și cea a sinistraților.

În sarcina voluntarilor de la Crucea Roșie va mai intra desfășurarea de proiecte sociale locale în sprijinul persoanelor și familiilor vulnerabile, precum și susținerea și încurajarea participării tinerilor la desfășurarea unor activități de voluntariat, în vederea dezvoltării sentimentului solidarității față de persoanele aflate în suferință.

Cele două părți semnatare ale protocolului de colaborare se vor informa, reciproc, asupra organizării și desfășurării activităților propuse de comun acord, iar în cazul unui eventual litigiu se va încerca rezolvarea acestuia pe cale amiabilă.

 


Adaugati un comentariu


 

*